29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleS-a inaugurat prima pista RC Off-road Ring din Satu Mare

S-a inaugurat prima pista RC Off-road Ring din Satu Mare

off rouanPreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat sâmbătă la inaugurarea Pistei RC Off-road Ring Satu Mare, amenajată în parcarea supermarketului Real. La inaugurare au participat și deputatul Gabor Kereskenyi, subprefectul Cristian Sasu și viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici.

Pista pentru automodelism a fost amenajată de Clubul Sportiv de Modelism Nitro-Mania Satu Mare, care reunește pasionații de modelism din municipiul Satu Mare.

Președintele Adrian Ștef a felicitat conducerea clubului pentru inițiativa pe care au avut-o de a construi pista Off-Road pentru automodele și a promis sprijin pentru organizarea la Satu Mare a unor competiții naționale și internaționale de modelism.

“Pare doar o joacă, dar după numărul mare de  pasionați ai acestui sport văd că e o treabă foarte serioasă. Automodelismul pentru unii este un sport, iar pentru alții un hobby, pentru toți reprezentând o modalitate agreabilă de a petrece timp împreună. Înainte de Revoluție, automodelismul era o ramură tehnico-aplicativă ce nu lipsea de la niciun Palat al Copiilor. Era o ramură foarte susținută financiar de către stat. După anii ’90, din lipsa fondurilor, multe cluburi au dispărut. Oamenii cumpără mai mult pentru cadouri și distracție și apoi, o parte din ei, revin ca sportivi. Împreună putem da un nou impuls automodelismului în Satu Mare, vă putem sprijini în organizarea de competiții, în atragerea copiilor și tinerilor către acest frumos sport”, a declarat Adrian Ștef.

Președintele Clubului Sportiv de Modelism Nitro-Mania Satu Mare, Attila Miklovics, a declarat că ân țară există câteva zeci de sportive care participă regulat la competițiile organizate în țară și străinătate, din care 10 au chiar statut de profesioniști. Attila Miklovics a afirmat că pista de la Satu Mare este una din cele mai bine realizate din Satu Mare. La prima competiție organizată sâmbătă la Satu Mare au participat concurenți din toată țara, inclusiv un concrrent din Spania.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente