29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăsusSa instituit la Satu Mare “Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune...

Sa instituit la Satu Mare “Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială”

Miercuri,  2 martie, primarul municipiului Satu Mare, Dr. Coica Costel Dorel a participat în sala de ședințe a Prefecturii, la  Adunarea Generală a membrilor asociației “Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială”- PROIS-NV  care a avut loc pentru prima dată în municipiul Satu Mare. Adunările generale anterioare au avut loc  în municipiile  reședință de județ ale regiunii de Nord Vest.

Începând cu  anul 2009, Municipiul Satu Mare  este membru fondator  al Asociației “Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială”- PROIS-NV ce are  ca obiectiv mărirea capacității de absorție a fondurilor europene prin reprezentarea intereselor și impulsionarea programelor de dezvoltare regională din domeniul resurselor umane.

Unul dintre subiectele  întîlnirii a fost constituirea unei  Filiale a asociației  PROIS – NV la  Satu Mare datorită faptului că are ca limită teritorială frontiera de stat cu  două țări vecine, Ungaria și Ucraina, reprezentând oportunitate pentru  proiecte de cooperare transfrontalieră.

În acest context, constituirea Filialei Asociației “Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare și Incluziune Socială” vine în sprijinul tuturor actorilor sociali din  cadrul regiunii, gestionând o structură operațională autonomă menită să faciliteze dezvoltatea de proiecte în domeniul resurselor umane pentru toți actorii sociali din regiunea de Nord-Vest, prin acordarea de consultanță privind elaborarea cererilor de finanțare domeniul POS DRU, prin instruirea și formarea specialiștilor în redarea cererilor de finanțare și implementarea acestora, prin încurajarea inițiativelor locale și regionale și facilitarea de parteneriate între diferiți actori sociali din cadrul regiunii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente