joi, februarie 22, 2024
AcasăsusSă nu ne rușinăm niciodată că suntem români, iar copiii să învețe...

Să nu ne rușinăm niciodată că suntem români, iar copiii să învețe să se mândrească cu neamul nostru

Dacă ne uităm în urma noastră, vedem un șir de eroi și de mucenici, însă Istoria României nu prea se mai face în școli, încercându-se ca istoria noastră să fie acoperită, iar copiii să învețe să se rușineze cu neamul nostru, explică părintele Pimen Vlad, de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos.

Într-un cuvânt puternic despre neamul românesc, părintele Pimen Vlad vorbește despre Ștefan cel Mare, despre Mihai Viteazul și Ecaterina Teodoroiu, dar și despre Sfinții Închisoarilor.

„Sunt cărți scrise de cei care au trecut prin închisori, să vedeți la ce sfințenie au ajuns în închisori! Vedeți Valeriu Gafencu, care era numit Sfântul Închisorilor! Avea tuberculoză și a refuzat medicamentul ce îl putea vindeca, preferând în felul ăsta să salveze pe altul, iar el o murit.

Un alt gest asemănător a făcut Mircea Vulcănescu în închisoarea Jilava, care s-a întins pe jos în apă ca un camarad de închisoare să poate sta pe el pentru că era bolnav și nu mai putea sta în picioare, în felul ăsta trăgându-i-se lui moartea. Oameni sfinți care s-au jertfit, oameni care sunt ca o temelie a țării, sunt mucenici și sunt foarte mulți.

Însă, se încearcă permanent să se arunce cu noroi în toți sfinții ăștia. Ne explică alții istoria noastră, încearcă să ne impună o altă istorie. Se încearcă să se pună câte o pată neagră pe fiecare ca să îi dăm deoparte, să-i uităm, să-i dăm în umbră. Nu, dragilor!”, spune părintele Pimen Vlad.

Îndemnul părintelui este să nu ne rușinăm niciodată că suntem români, dimpotrivă, să ne iubim țara și să ne mândrim cu ea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente