vineri, mai 31, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareSalariul minim pe economie va crește la 1.750 de lei

Salariul minim pe economie va crește la 1.750 de lei

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, că salariul minim pe economie va crește la 1.750 de lei, odată cu adoptarea noii legi a salarizării, iar primarii vor avea trei trepte de salarizare, Primarul General al Bucureștiului urmând să aibă salariu de ministru.

,,Încercăm să schimbăm filozofia întregii legi pentru că indemnizațiile vor fi separate de salarii, până acum au fost împreună. Se știe clar că persoanele care beneficiază de imnizații și de salarii nu pot avea niciun fel de sporuri, nici măcar de sporul de vechime nu beneficiază, și atunci se ajungea în situația iarăși vă dau exempul primăriilor în care primarul era undeva la jumătatea schemei între angajații primăriei pentru că toți directorii cu sporuri, cumulate și chiar nivelul de salarizare care era inechitabil ajungeau să aibă salarii mai mari decât primarii, nu mai vorbesc de secretarii de primărie care ajungeau la salarii de trei ori mai mari decât primarul. Am stabilit în etape până în o mie de locuitori, apoi până în trei mii de locuitori, între trei mii și cinci mii, cinci mii și zece mii, de aici încep deja orașele, se ajunge la peste 200.000 de mii de locuitori care este pragul maxim și bineînțeles deasupra tuturor este Primăria Generală a Capitalei. Salariul Primarului General va fi la nivel de ministru, exact cum a fost gândită și ordonanța de urgență dată acum doi ani și atunci este logic să fie aici pentru primarul general al Capitalei gestionează două milioane de locuitori și evident poate să aibă rangul de ministru”.

De asemenea, ministrul Muncii a mai declarat că discuțiile privind salariul minim pe economie pornesc de la un nivel pe peste 1.750 de lei, brut.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente