vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportNationalȘapte gimnaști români la Cupa Mondială de la Baku

Șapte gimnaști români la Cupa Mondială de la Baku

Cătălina Ponor, Anamaria Ocolișan, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache vor reprezenta România la Cupa Mondială individuală de gimnastică de la Baku, Azerbaidjan, programată în perioada 16–19 martie, notează site-ul Federației Române de Gimnastică.

La eveniment și-au anunțat participarea 120 de gimnaști și gimnaste (85 + 35) din 21 de țări. Printre aceștia se regăsesc campionii olimpici Eleftherios Petrounias (Grecia) și Krisztian Berki (Ungaria), Filip Ude (Croația), argint la Jocurile Olimpice, campionul european Alexander Shatilov (Israel), Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, și Oksana Chusovitina (Uzbekistan), la rândul ei multiplă medaliată la toate marile întreceri.

Primele două zile ale concursului sunt rezervate întrecerilor de calificare, pentru ca în celelalte două să fie programate finalele, totul urmând a se desfășura conform noului Cod de Punctaj pentru ciclul olimpic 2017 – 2020.

Cupa Mondială de la Baku oferă un prim reper în ceea ce privește stadiul pregătirilor pentru întrecerile europene de la Cluj-Napoca, din aprilie. Fiind un concurs pe aparate, înscrierile gimnaștilor români sunt următoarele.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente