duminică, iulie 21, 2024
AcasăDivertismentȘase motive mai puțin cunoscute care pot duce la depresie

Șase motive mai puțin cunoscute care pot duce la depresie

 1. Ai renunțat la carnea roșie

Lipsa de fier din organism îți poate crea niște stări mai puțin plăcute. Acest nutrient-cheie este esențial pentru formarea hemoglobinei, prezentă în globulele roșii și care transportă oxigenul în corp.

2. Dormi cu televizorul aprins

Cercetătorii au sugerat că lumina difuză emanată de televizor și de alte aparate electronice precum calculatoarele ne pot afecta starea de spirit. Guy Meadows, directorul clinic la The Sleep School din Londra a declarat, citat de „Daily Mail”: „Suntem programați să dormim pe întuneric. Când soarele răsare, receptorii retinei ne spun că este timpul să ne trezim prin inhibarea de melatonină, hormonul care ne face să devenim somnoroși. Noaptea se întâmplă opusul, așa că este important să renunțăm la lumini puternice când vrem să ne culcăm pentru că somnul este vital pentru starea noastră de bine”.

3. Te-ai obișnuit să nu ai o postură corectă a corpului

„Când te simți trist, de obicei stai cocoșat, cu capul sprijinit de mâini”, a afirmat psihologul Michael Sinclair. „Dacă putem să schimbăm poziția corpului și să stăm mai drepți, acest lucru se poate sesiza imediat prin schimbarea stării noastre”, a mai precizat el.

4. Îți trosnesc încheieturile

Unul din trei adulți cu artrită suferă, de asemenea, de anxietate sau depresie, potrivit unnui studiu efectuat de Centrul pentru Control și Prevenire a Bolilor din Atlanta. Un purtător de cuvânt pentru Arthritis UK a explicat: „Există o teorie controversată conform căreia câteva boli mentale, inclusiv depresia, sunt asociate cu artrita reumatică.”

5. Nu mănânci destule banane

Specialistul în nutriție Alana MacDonald a declarat: „Dacă mănânci un baton de ciocolată pe stomacul gol, poți simți andrenalina de al zahăr în jumătate de oră. După aproximativ o oră zahărul din sânge începe să scadă, ceea ce te poate lăsa puțin cam obosit.”

În schimb, fibrele din banane, permit o creștere graduală a zahărului din sânge, care ajută să îți stabilizeze starea de spirit.

6. Ești dependent de cafea

Alana MacDonald a menționat: „Este bine când bei cafea sau ceai, dar dacă nu ai mai luat de mult timp te poți simți anxios”. Cafeaua și ceaiul, de asemenea, conțin compuși care ingreunează absorbția de fier.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente