29.8 C
New York City
luni, august 8, 2022
AcasăLocaleSătmărean cercetat de polițiști după ce în decembrie a găsit un telefon...

Sătmărean cercetat de polițiști după ce în decembrie a găsit un telefon și nu l-a înapoiat

Un bărbat din Satu Mare a crezut că a dat norocul peste el după ce în luna decembrie a anului trecut a găsit un telefon mobil pe stradă, telefon care valorează 3.300 de lei. Și fiindcă nu s-a gândit la pierderea suferită de proprietar și nici la faptul că însușirea bunului găsit constituie infracțiune, sătmăreanul de 53 de ani a hotărât să păstreze telefonul.

Iată că după câteva săptămâni de la ceea ce părea să fie noroc pur, bărbatul a fost depistat de autorități iar acum este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

”Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale efectuează verificări față de un bărbat, de 53 de ani, din Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit. Astfel, în cursul lunii decembrie 2021, bărbatul si-ar fi însușit un telefon mobil, găsit pe stradă, producând un prejudiciu de aproximativ 3 300 de lei unei femei, din Satu Mare. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit proprietarei”, transmite IPJ Satu Mare.

Codul penal incriminează în capitolul referitor la infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiunea de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Astfel, constituie infracțiune fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său, și se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

Legea mai prevede, pentru ambele variante infracționale, că împăcarea înlătură răspunderea penală.

Foto: arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente