29.8 C
New York City
luni, august 8, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareSătmăreanca Silvia Suth - locul III la Festivalul Internațional de Folclor "Cântecele...

Sătmăreanca Silvia Suth – locul III la Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Neamului” de la Suceava

În perioada 28-31 octombrie 2019 la Suceava a avut loc cea dea XII-a ediție a Festivalului – Concurs Internațional de Folclor „Cântecele Neamului”.

La acest eveniment sătmăreanca Silvia Suth a obținut locul al III-lea, prezentându-se în concurs cu două cântece specifice zonei noastre.

„În această seară juriul a decernat premiile Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Neamului”, ediția XII, Suceava, iar eu mă întorc acasă cu premiul al III-lea.

Aduc mulțumiri juriului, orchestrei, publicului drag, organizatorilor, cât și Școlii Populare de Arte din Satu Mare, domnilor directori Florin Pop și Mircea Deac pentru oportunitatea de a participa în acest an, la acest festival de mare anvergură.” A postat tânăra artistă pe pagina sa de Facebook.
Din județul Satu Mare a mai participat și tânărul Casian Călin, care a obținut premiul special la secțiunea instrumentiști – vioară.

Principalul obiectiv al Festivalului – Concurs Internațional de Folclor „Cântecele Neamului” este crearea cadrului necesar lansării profesionale a tinerilor solişti vocali şi instrumentişti, elevi ai Şcolilor Populare din ţară și din țările în care comunităţile româneşti păstrează tradiţiile folclorice naţionale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente