Acasă Locale Stiri Satu Mare Sătmăreanul George Negrea - președinte de juriu la un festival de muzică...

Sătmăreanul George Negrea – președinte de juriu la un festival de muzică folk în Neamț

În perioada 12-17 august 2019 la Tașca în județul Neamț, a avut loc tabăra și Festivalul Național de Creație și Interpretare „Dăm Folk”- ediția a IV-a.
La acest festival au participat doi sătmăreni, folkistul George Negrea, care a fost președintele juriului și un tânăr folkist, Adrian Feher – Bruno, în calitate de concurent.
„Am fost onorat să fiu președintele juriului la Festivalul de Muzică Folk ”DĂM FOLK”, festival cu tradiție în județul Neamț. Nu a fost o muncă ușoară, concurenții au fost foarte buni. Împreună cu juriații, Daniel Vinca, Cristina Marin, Diana Petrescu și Dorina Mucenicu, am reușit să ”recompensăm” talentul, prezența scenic și originalitatea.
Sunt tineri foarte talentați în țară și pe an ce trece, tot mai mulți dintre ei se orientează spre muzica folk.” A declarat George Negrea.
În ciuda unei concurenețe acerbe, afalt la primul său concurs de acest gen, în urmadeciziei juriului, Adrian Feher – Bruno a obținut Premiul Special cu două cântece aparținînd unor cantautori sătmăreni: ”Călători” versuri și muzică Felician Pop și ”Căruța” de Alexandru Ivanovici.
Menționăm că, toți cei 50 de copii și tineri, din toată țara, au beneficiat de maimulte avantaje, respectiv: tabără gratuită timp de o săptămână, excursii, drumeții în zona montană a județului Neamț( Cheile Bicazului, Lacu Roșu, Bicaz, Izvorul Muntelui, etc. Ateliere de lucru, ședințe de inițiere foto-video , precum și premii destul de substanțiale în bani, trofee atrăgătoare, medalii, diplome etc.
Evenimentul a fost creat de Asociația Culturală „Eu Cred” Tașca, condusă de inimosul Marius Coșerariu, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, Primăriei și Consiliului Local Tașca, Primăriei și Consiliului Local Bicazu-Ardelean și parteneri media. În concurs au participat 40 de concurenți din toată țara.
Marele Trofeu al festivalului a fost cucerit de către grupul „Vamadi’s” din Slănic Moldova, Bacău.

Bm7QO2Kg3i0

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente