miercuri, februarie 8, 2023
AcasăEconomico-socialSocialSătmărenii depun în număr mare cereri pentru ajutorul la încălzirea locuinței

Sătmărenii depun în număr mare cereri pentru ajutorul la încălzirea locuinței

Începând cu data de 17 octombrie 2022, la nivelul municipiului Satu Mare a început preluarea cererilor pentru acordarea ajutorului la încălzire. În acest context, la sediul Direcției de Asistență Socială – DAS Satu Mare, cetățenii au stat la rând pentru a-și depune cererile.

Potrivit Legii nr.226/2021, persoanele singure cu venituri nete lunare de până în 2.053 lei, precum și familiile cu venituri nete lunare pe membru de până la 1.386 lei, realizate în luna anterioară depunerii cererii, pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Solicitările se pot depune începând cu data de 17.10.2022 și până la data de 31.10.2022, în zilele de luni până joi, între orele 08.30-14.00, la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, str. Ilișești, nr. 4.

Cererea și declarația pe propria răspundere vor fi însoțite de copii ale documentelor de identitate ale membrilor familiei, documente privind veniturile acestora, precum și de documente din care să reiasă sistemul de încălzire utilizat.

Directorul DAS Satu Mare, Adrian Balaj, sfătuiește sătmărenii să solicite sprijin în primele zile ale perioadei de depunere pentru a evita aglomerația care se formează de obicei, pe final.

“Noi așteptăm cetățenii să vină în primele etape ale perioadei de depunere, pentru a nu ajunge la aglomerări în ultimele zile, cum se întâmplă de obicei. Se acordă ajutor pentru lunile de iarnă: 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023. 

Este bine ca cetățenii să depună cererile în această perioadă, pentru a beneficia de ajutor pe perioada completă. În luna decembrie urmând a mai fi preluate cereri pentru acordarea ajutorului pe patru luni”, a spus Adrian Balaj într-un interviu acordat TV1 Satu Mare.

Mai multe detalii se pot obține la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, biroul Beneficii Sociale, telefon 0261-714195, 0261-714196, precum și de pe site-ul instituției: www.dassatumare.ro

Cererea și declarația pe propria răspundere sunt disponibile online: https://www.primariasm.ro/ajutor-de-incalzire

Foto: DAS Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente