duminică, decembrie 3, 2023
AcasăEconomico-socialSatu Mare. 64 de mame, aflate în situații dificile, primesc sprijin financiar...

Satu Mare. 64 de mame, aflate în situații dificile, primesc sprijin financiar de la stat

La nivelul județului Satu Mare 64 de mame vor beneficia de tichetul social de 2000 de lei, în prima etapă a programului destinat pentru susținerea mamelor defavorizate.

De acest sprijin au parte mamele și copiii nou –născuți din categoriile cele mai defavorizate. Tichetele se acordă femeilor care au născut în anul 2022, doar în primele trei luni de la naştere, următoarelor categorii de beneficiari:

• mamele care au născut în anul 2022 și cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat , cu modificările și completările ulterioare;
• mamele care au născut începând cu anul 2022 care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată
• mamele cu dizabilități care au născut începând cu anul 2022
• mamele care au născut începând cu anul 2022 aflate temporar în situații critice de viață , respectiv victime ale calamităților , ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate
•mame care au născut începând cu anul 2022 și care nu dețin acte de identitate și care, din acest motiv , nu pot beneficia de drepturile civile;
• mamele minore care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului;
• mamele care au născut începând cu anul 2022 , dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului , cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Până în acest moment, la nivelul județului Satu Mare s-au identificat 64 de beneficiari din 28 de unități administrativ-teritoriale.

Deoarece tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți se decontează în limita bugetului disponibil pentru această măsură la nivel național, respectiv în limita a 12.000.000 euro, programul va continua până la epuizarea bugetului.

Tichetul social pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut cele mai defavorizate are o valoare de 2000 de lei și, în termen de 6 luni de la primirea acestuia se pot achiziționa produse pentru îngrijirea nou-născutului respectiv: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentație pentru nou-născut, articole sanitare și medicale pentru mamă și pentru nou-născut.

Mamele care locuiesc în municipiul Satu Mare se pot adresa sau prezenta la Direcția de Asistență Socială Satu Mare, str. Ilisești, nr. 4, în intervalul orar 8.00-14.00 în vederea efectuării formalităților necesare pentru obținerea sprijinului material acordat sub formă de tichet social pe suport electronic pentru nou născuți.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente