29.8 C
New York City
joi, mai 19, 2022
AcasăSanatateSatu Mare primește medicamente și echipamente medicale din Ungaria

Satu Mare primește medicamente și echipamente medicale din Ungaria

Ungaria ne vine din nou în ajutor și trimite de această dată către spitalele din țara noastră: 40 de ventilatoare, 1.650 măşti de ventilaţie noninvazivă şi 3.000 de cutii de Favipiravir.

Astfel vecinii maghiari ajută încă o dată România să gestioneze epidemia de COVID-19. Potrivit anunțului făcut de ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, majoritatea spitalelor de destinaţie sunt situate în Transilvania. Și sătmărenii vor beneficia de aceste ajutoare.

Concret, la spitalul din Carei vor sosi două ventilatoare, iar la cel din Satu Mare trei, respectiv măști și medicamente. Predarea donațiilor va avea loc pe 29 octombrie, la ora 12.00, în curtea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Anul trecut, în luna aprilie, Guvernul Ungariei a donat județului Satu Mare o cantitate mare de echipamente medicale de protecție.

”Având în vedere că această epidemie nu ţine cont de frontiere, succesul gestionării ei în ţările vecine contribuie mult la reuşita eforturilor de răspuns la epidemie în Ungaria”, a spus Szijjarto. El a menţionat că al patrulea val al pandemiei face ravagii în Europa şi ţările cu rate mici de vaccinare, precum România, pot da uşor de necaz.

În continuare au loc consultări guvernamentale între România și Ungaria în vederea găsiri celor mai bune modalități de ajutorare.

Printre reprezentanţii executivului român fiind şi vicepremierul interimar Kelemen Hunor şi ministrul interimar al sănătăţii Cseke Attila.

Foto: arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente