29.8 C
New York City
luni, august 8, 2022
AcasăLocaleScad timpii de așteptare în Petea și Urziceni

Scad timpii de așteptare în Petea și Urziceni

Scad timpulii de așteptare în punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, valorile de trafic înregistrate în aceste momente fiind de 90 de minute în ambele puncte. În cursul zilei de vineri situația a fost mai complicată, timpii de așteptare fiind ceva mai mari, peste 200 de minute s-au înregistrat în Petea. 

Cert este că față de perioada premergătoare Crăciunului când s-au format cozi kilometrice, de această dată autoritățile au gestionat mult mai bine situația iar măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului vor fi menținute şi în zilele următoare.

La nivelul Inspectoratului Teritorial au fost luate toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare prin suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră. 

Este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate sunt suplimentate cu personal arterele de control pe sensul de ieşire ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor de călătorie.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control.

În perioada 17 decembrie 2021-07 ianuarie 2022, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2,3 milioane de persoane, din care 1,2 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,1 milioane pe sensul de ieşire din ţară, cu aproximativ 600.000 mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o dublare a valorilor de trafic, la frontierele României.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au efectuat formalităţile specifice aproximativ 840.000 persoane, dar şi prin punctele de frontieră aeroportuare – 825.000 persoane.

Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară unde sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier. Pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni-Vallaj şi P.T.F. Petea-Csengersima. 

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

De asemenea, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente