Acasă Locale Nationale Scade prețul gazelor pentru consumatori

Scade prețul gazelor pentru consumatori

Prețul gazelor naturale va scădea cu peste 5% pentru românii clienți casnici. Ca urmare a deciziilor Guvernului, prețul gazelor va înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piață de furnizare reglementată, ca urmare a plafonării prețurilor de achiziție de la producători la 68 lei/MWh.

Practic, prin această decizie, scade prețul la gaze pentru 3 milioane clienți casnici, cu un consum anual mai mic de 280 MWh. Ieftinirea gazelor este efectul direct al Ordonanței 114. Se probează dincolo de orice dubiu cât de corectă și de oportună a fost decizia guvernului care, prin OUG 114, a plafonat prețurilor la gaze și curent electric și astfel a protejat puterea de cumpărare a oamenilor.

Până în prezent, în pofida plafonării prețului de vânzare al producătorilor, prețul gazelor din facturile populației nu s-a modificat, pentru a permite recuperarea de către furnizori a unor pierderi din trecut, a unor costuri nerecunoscute sau amânate de către Autoritatea de Reglementare.

Efectele Ordonanței 114 se vor vedea în perioada următoare când ieftinirea prețurilor la gaze și la energia electrică vor conduce la scăderea inflației. Evident că toți cei care solicită abrogarea acestei  OUG atentează de fapt la buzunarul oamenilor…este clar că imediat ce vor fi eliminate plafoanele la gaz și energie electrică, prețurile acestora vor începe din nou crească și astfel vor genera efecte în lanț în întreaga economie dar și asupra veniturilor românilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente