Acasă Economico-social National SCENARIUL 4.ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII-RECOMANDARI

SCENARIUL 4.ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII-RECOMANDARI

România se află de o săptămână în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus. Scenariul 4 înseamnă, printre altele, că o parte dintre pacienții infectați cu coronavirus – cei asimptomatici si cei care au forme usoare ale bolii – ar putea fi tratați la domiciliu, în cazul în care capacitatea spitalelor va fi depășită.

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru persoanele bolnave sau suspecte de COVID-19 aflate la domiciliu:

  • Dacă ai febră și tușești, spală-te des pe mâini cu apă și săpun sau curăță mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.
  • Stai acasă. Nu merge la serviciu sau în spații publice. Odihnește-te, bea suficiente lichide și consumă alimente hrănitoare.
  • Stai într-o cameră separată de restul familiei. Dacă nu este posibil, poartă mască medicală și păstrează distanța de cel puțin 1 metru față de ceilalți. Aerisește des camera și, dacă se poate, folosește o toaletă separată.
  • Când strănuți și tușești, acoperă-ți gura și nasul cu cotul îndoit sau cu un șervețel de hârtie, apoi aruncă-l imediat la gunoi. Dacă ai dificultăți de respirație, sună imediat la 112.

În urmă cu o săptămână, în momentul intrării României în scenariul 4 al epidemiei, medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ” Sfânta Parascheva” din Iași, explica  că, în cazul pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare de coronavirus, care ar putea fi tratați acasă, tratamentul va fi asigurat de către spital.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente