Acasă Economico-social National SCENARIUL 4.ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII-RECOMANDARI

SCENARIUL 4.ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII-RECOMANDARI

România se află de o săptămână în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus. Scenariul 4 înseamnă, printre altele, că o parte dintre pacienții infectați cu coronavirus – cei asimptomatici si cei care au forme usoare ale bolii – ar putea fi tratați la domiciliu, în cazul în care capacitatea spitalelor va fi depășită.

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru persoanele bolnave sau suspecte de COVID-19 aflate la domiciliu:

  • Dacă ai febră și tușești, spală-te des pe mâini cu apă și săpun sau curăță mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.
  • Stai acasă. Nu merge la serviciu sau în spații publice. Odihnește-te, bea suficiente lichide și consumă alimente hrănitoare.
  • Stai într-o cameră separată de restul familiei. Dacă nu este posibil, poartă mască medicală și păstrează distanța de cel puțin 1 metru față de ceilalți. Aerisește des camera și, dacă se poate, folosește o toaletă separată.
  • Când strănuți și tușești, acoperă-ți gura și nasul cu cotul îndoit sau cu un șervețel de hârtie, apoi aruncă-l imediat la gunoi. Dacă ai dificultăți de respirație, sună imediat la 112.

În urmă cu o săptămână, în momentul intrării României în scenariul 4 al epidemiei, medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ” Sfânta Parascheva” din Iași, explica  că, în cazul pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare de coronavirus, care ar putea fi tratați acasă, tratamentul va fi asigurat de către spital.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente