Acasă Locale Şcoala Gimnazială Valea Vinului a organizat o expoziţie caritabilă - Mărțisorul dar...

Şcoala Gimnazială Valea Vinului a organizat o expoziţie caritabilă – Mărțisorul dar al primaverii!

Se spune că primăvara începe cu un mărţişor. Acest mic şi gingaş obiect decorativ este oferit în prima zi a lunii Martie persoanelor dragi nouă pentru a le aduce noroc, bunăstare şi fericire. Dăruind un mărţişor facem o bucurie cuiva, oferind din căldura sufletească şi din dragostea noastră.

Strâns legat de tradiţia românească, mărţişorul este unul dintre cele mai iubite şi păstrate obiceuri, transmise an de an, de la o generaţie la alta. 

Cu aceste gânduri, de a păstra şi promova tradiţiile legate de mărţişor , am pornit în derularea acestui proiect educațional ,,Mărțișorul dar al primăverii-ediția a V-a”

Urmând tradiţia anilor trecuţi, vineri, 28 februarie, la Şcoala Gimnazială Valea Vinului, s-a organizat o expoziţie caritabilă cu vânzare a mărţişoarelor şi a felicitărilor lucrate cu migală, pricepere, talent şi mai ales, plăcere, de către elevii claselor  primare, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice: prof. inv. primar Ramona Avram, prof. inv. primar Cotutiu Adina, prof. inv. primar Dudaș Ioana, prof. inv. primar Bărbuș Alina și prof. inv. primar Bran Maria la orele de arte vizuale și abilități practice. 

Fondurile realizate din vânzări, vor fi folosite pentru a ajuta doi copii cu situație materială precară. La achiziţionarea acestor mărțișoare s-au implicat îndeosebi părinții, alături de doamna director Fernea Florica,  cadrele didactice, autoritățile locale și cetățenii comunei , care au fost încântaţi să descopere mici opere de artă în creaţiile copiilor.   

Pe această cale le mulțumim și le dorim… O primăvară frumoasă!

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente