29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareȘcoala Siguranței Tedi- campanie națională dedicată elevilor la Batarci

Școala Siguranței Tedi- campanie națională dedicată elevilor la Batarci

foto1

Școala Siguranței Tedi– campanie națională dedicată elevilor din clasele a I-a, presupune desfășurarea unor activități menite să-i informeze pe școlari despre principiile și regulile care, respectate fiind, le pot aduce mai multă siguranță.
Joi, 31 martie 2016, a fost rândul copiilor de la Școala Gimnazială din Batarci, una din cele 14 școli din județ înscrise în campania Școala Siguranței Tedi, să afle mai multe despre siguranța lor. Întâlnirea a fost susținută de inspector principal Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare.
Cei 20 de elevi aflați sub îndrumarea doamnei învățătoare Stan Diana, au aflat multe informații legate de siguranța în trafic, semnificația unor indicatoare rutiere și au identificat, împreuna cu reprezentanta Poliției, locurile în care copiii de vârsta lor se pot juca în siguranță, se pot da cu bicicleta, cu rolele sau cu trotineta.
Și pentru că mulți dintre copii s-au declarat utilizatori ai internetului, au fost punctate și cele mai importante reguli în acest domeniu, minimul de cunoștințe pe care un copil trebuie să le aibă atunci când se aventurează singur în lumea virtuală.
În aceeași zi la Batarci au fost susținute și activități de prevenire a delincvenței juvenile și a consumului și traficului de droguri. Aceste activități i-au avut în centru pe elevii claselor a VII-a și a VIII-a, la cele două întâlniri organizate participând peste 40 de elevi și cadre didactice.
Influența alcoolului și drogurilor asupra comportamentului tinerilor, principalele infracțiuni pe care le comit minorii dar și pedepsele pe care legislația română le prevede pentru minorii care au săvârșit infracțiuni, au fost câteva din subiectele fierbinți pe care polițiștii le-au dezbătut împreună cu elevii.
Activitățile preventive au fost apreciate a fi utile și interesante, venind ca un suport pentru cadrele didactice interesate în a oferi o educație mai vastă elevilor, inclusiv din perspectivă juridică. Întâlnirile au fost posibile prin sprijinul acordat de conducerea școlii, respectiv a domnului director prof. Ciorbă Pop Romeo.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente