Acasă Politica National Se plafonează curba COVID 19 ?!

Se plafonează curba COVID 19 ?!

România a ajuns la aproape 14.500 de cazuri confirmate de coronavirus, numai la ultima raportare oficială fiind anunțate 392 de cazuri, în creștere cu peste 100 față de ziua anterioară. Cu toate acestea, numărul celor vindecați zilnic este cam același sau chiar mai mare decât cel al cazurilor noi confirmate. Practic, numărul cazurilor active de coronavirus din țara noastră a rămas aproape același de mai multe zile încoace.

Paritatea aproximativă între numărul cazurilor noi și a celor vindecați vine și în contextul în care și numărul testărilor s-a mărit, iar procentul cazurilor pozitive din testele efectuate zilnic e pe o pantă descendentă.
Numărul persoanelor aflate în izolare a rămas constant, dar, pe de altă parte, numărul celor aflați în carantină s-a mărit în ultimele zile.

Într-o serie de grafice realizate pe platforma Graphs.ro se poate observa cum numărul cazurilor active, practic, a rămas constant de mai bine de 10 zile, oscilând undeva în jurul valorii de 7.500.

În același timp, numărul de cazuri noi zilnice anunțate variază în jurul valorii de 350 de cazuri pe zi (n. rezultatul mai mare din 3 mai se ponderează cu rezultatul mai mic din 2 mai, în urma unei erori de raportare realizate de autorități).
Această plafonare a numărului zilnic de cazuri noi vine totuși și în condițiile în care media testărilor zilnice a crescut în ultima perioadă. Media testărilor pe ultimele două săptămâni a fost de puțin peste 8.000 de teste pe zi.
- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente