Acasă Locale Stiri Satu Mare Seară de folclor maghiar la Carei

Seară de folclor maghiar la Carei

Luni, 5 august 2019, la ora 18.45, a debutat cea de-a treia ediție a Festivalului de Folclor, cu Seara de folclor maghiar și german, eveniment desfășurat în cadrul celei de-a opta zile a Carei Fest.

Programul a fost deschis de formația Rigófütty, după care au urcat pe scenă „Life Music Band”și solista Csőkőr Tamara Stefánia, Acordeon Duet, Karoler Trio, formația de dansuri șvăbești „Lustige Schwaben”, Corul bărbătesc Schwäbischer Männerchor, Fanfara reunită de suflători, Ansamblul Folcloric Rekettye, care a prezentat un program foarte bogat de dansuri și cantece maghiare, precum și un atelier muzical de fluier, cobză, țiteră. Solista Óbis Kinga, proaspăt admisă la Academia de Muzică „Liszt Ferenc” din Budapesta, a interpretat mai multe melodii populare, impresionând publicul cu vocea deosebită.

Seara s-a încheiat cu o impresionantă gală de operetă și cântece de petrecere maghiare cu soliștii Donkó Annamária, Donkó Imre, Házi Róbert Csaba și două perechi de dansatori din Debrecen: Endi András, Homonna Nóra, Steuer Tibor și Steuer-Hajdú Krisztina. Artiștii au impresionat publicul cu energia și virtuozitatea vocală cu care au interpretat melodii cunoscute precum: „Tanulj meg fiacskám komédiázni”, „Marica grófnő – Szép város Kolozsvár”, o serie de fragmente din opereta „Csárdáskirálynő”, respectiv „Cintányéros cudar világ”.

La finalul galei de operetă, publicul i-a aplaudat minute bune pe artiștii din Debrecen, în semn de apreciere pentru atmosfera pe care au creat-o și pentru interpretarea impecabilă.

Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei.

Marți, 6 august 2018,

între orele 18.45 – 22.30

SEARĂ DE FOLCLOR ROMÂNESC

Invitați: Ansamblul folcloric „Ceatăra”, Formația de dansuri populare din Lucăceni, Ansamblul folcloric ”Bîrzava” din Reșița (Caraș-Severin) și Ansamblul Sorocul din Berecsău Mare (Timiș).

21.30 Recitalul invitatului special: solistul Alexandru Pugna

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente