Acasă Locale Stiri Satu Mare Secretarul de stat Gyorgy Attila prezent la Satu Mare

Secretarul de stat Gyorgy Attila prezent la Satu Mare

Joi, 19 februarie, în cadrul unei întâlniri cu primarii din județul Satu Mare, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Gyorgy Attila, a vorbit despre Loteria bonurilor fiscale dar și despre modificările legislative ce se pregătesc în viitor.

Secretarul de stat a declarat că evaziunea fiscală este foarte mare, mai ales în domeniul alimentar. „Vă dau un exemplu concret. Miercuri (18 februarie) seara, după ce am luat cina la un restaurant din Satu Mare, am cerut bonul fiscal. Acesta avea numărul 4 deși era trecut de ora 19.00. Cum e posibil așa ceva? În concluzie, firma respectivă, trece doar o mică fracțiune în evidențe, în condițiile în care cât am stat eu acolo cât să mi se aducă cina au fost mai mult de patru clienți. O astfel de firmă, dacă ne uităm în evidențele contabile, este cu o cifră de afaceri foarte mică, probabil cu un profit modic, dacă nu chiar pe pierdere”, spune Gyorgy Attila.

Reprezentantul MFP a subliniat faptul că, Loteria bonurilor fiscale va avea succes doar dacă oamenii vor fi informați și se vor implica. „Această loterie va crește veniturile statului și va reduce evaziunea fiscală”, spune Gyorgy.

Prima extragere va avea loc în data de 13 aprilie, iar fondul de câștiguri este de 1 milion de lei. Această sumă se va împărți la numărul persoanelor care vor prezenta bonuri câștigătoare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dublă crimă în județul Satu Mare

Nimeni nu prevedea ceea ce avea să se întâmple în noaptea de joi spre vineri în județul Satu Mare. O crimă oribilă...

Angajări la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare face angajări. Potrivit anunțului sunt scoase la concurs 4 posturi. Se caută...

Minivacanță în siguranță

Românii vor avea parte la finalul acestei săptămâni de o minivacanță prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor. În acest context, în unele zone din...

Avocatul Poporului revine la Satu Mare

După o pauză lungă de aproximativ un an, cauzată de pandemia de coronavirus, reprezentanții instituției Avocatul Poporului revin la Satu Mare. Cancelaria...

Comentarii recente