Acasă Locale Stiri Satu Mare Secția de Pediatrie din Tășnad a fost reabilitată și dată în folosință

Secția de Pediatrie din Tășnad a fost reabilitată și dată în folosință

Consiliul Județean Satu Mare, împreună cu Spitalul Județean de Urgență, continuă seria lucrărilor de reamenajare și modernizare a secțiilor și compartimentelor aparținătoare acestei unități sanitare. Până în momentul de față 80% din spațiile aflate în structura SJU au beneficiat de investiții masive fiind aduse, în urma lucrărilor efectuate, la standard europene.

În acest an, Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență își propun să finalizeze acțiunea demarată în anul 2012 astfel încat toate spațiile destinate acordării de asistență medicală să fie reabilitate.

Prima secție reabilitată și dată în folosință în acest an este cea de Pediatrie din orașul Tășnad. La eveniment au participat: Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare, vicepreședinții Mircea Govor și Rudof Riedl, Werner Kessler fundația „Prieteni și susținători ai proiectelor sociale în Tășnad/România e.V”, primarul orașului Tașnad Vasile Mitrașca și managerul Spitalului Județean Erica Venemozer.

Contractul de lucrări având ca obiectiv „Amenajarea clădirii fostei secții de Obstetrică-Ginecologie, pentru secția de Pediatrie în localitatea Tășnad, str.Nicolae Bălcescu,Nr.26,jud. Satu Mare” a fost încheiat pentru o valoarea de 964.745,84 lei inclusiv TVA, cu SC. Romtehnic Construct.

Cu sprijinul nemijlocit al domnului Werner Kessler din Koblenz (Germania), cel care a înființat fundația „Prieteni și susținători ai proiectelor sociale în Tășnad/România e.V” au fost dotate toate spațiile cu mobilierul adecvat și aparatura necesară bunei desfășurări a activităților medicale, paturi pentru copii, defribilator, EKG, sterilizatoare, mașini de spălat rufe și vase, lenjerie, tetine, biberoane etc., „cu această ocazie aș dori să-i mulțumesc personal domnului Werner Kessler pentru sprijinul și interesul pe care îl manifestă față de județul nostru” a drclarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef .

Pe parcursul anului trecut, domnul Werner  Kessler a mai venit la Tășnad cu o echipă de 18 voluntari, medici, asistenți medicali, electricieni, tâmplari etc și au instalat mobilierul necesar în cabinete și saloane. Au construit o sală de fizioterapie și au amenjat o sală de psihoterapie. Bucătaria dietetică a fost dotată cu mobilier, vase inox, cuptor cu microunde, mașini de spălat vase, sterilizator biberoane etc.

Prin darea în folosință a noii secții de Pediatrie din Tășnad, copiii din localitățile apropiate vor benficia de condiții optime de cazare și de îngrijiri medicale de calitate. Asistență medicală în cadrul secției, care cuprinde 25 de paturi în 6 saloane, sală de joacă, sală de terapie, cabinete medici, cabinet asistente, sală de tratamente, bucătărie dietetică, grupuri sanitare.

Lucrările au constat în:

– lucrări de demolare și desfacere

– lucrări de refacere acoperiș

– lucrări de refacere instalații sanitare și electrice

– lucrări de refacere pardosea

– lucrări de finisaje interioare și exterioare

– schimbat tâmpărie (ferestre și uși)

– lucrări de consolidare

Contractul de lucrări având ca obiectiv „Amenajarea clădirii fostei secții de Obstetrică-Ginecologie, pentru secția de Pediatrie în localitatea Tășnad, str.Nicolae Balcescu,Nr.26,jud. Satu Mare” a fost încheiat pentru o valoarea de 964.745,84 lei inclusiv TVA, cu SC. Romtehnic Construct.

Recepția tehnică a lucrării a fost efecuată în la finele anului trecut. S-au recepționat lucrări în valoare de 933.208,92 lei, finanțarea aparținând în exclusivitate Consiliului Județean.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente