marți, iulie 16, 2024
AcasăLocaleȘedință festivă a Colegiului Prefectural

Ședință festivă a Colegiului Prefectural

În fiecare an, în 2 aprilie, este sărbătorită Ziua Instituţiei Prefectului, dată la care în anul 1864 a fost instituită prin lege funcția de „prefect”.

Pentru a celebra această zi, anul acesta Instituția Prefectului Județul Satu Mare a organizat o suită de evenimente care au debutat vineri, cu o dezbatere având tema „Perspectivele și provocările economice ale anului 2023”. La dezbatere au participat în calitate de invitați Mihai Daraban – președinte și Ovidiu Silaghi – secretar general al Camerei de Comerț și Industrie a României. De asemenea au fost prezenți reprezentaților mediului de afaceri, a primarilor, directorilor de instituții și parlamentarilor sătmăreni.

Luni, 3 aprilie, în intervalul 08:00 – 12:00 a avut loc „Ziua porților deschise” pentru elevii sătmăreni. Pragul instituției a fost trecut de elevi de la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” însoțiți de directorii Claudiu Mondici și Natalia Boloș. Prefectul Radu Roca alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și de directorul de Cancelarie, Radu Iancu au prezentat elevilor activitățile curente ale instituției.

În continuare, de la ora 12:00, a avut loc ședința festivă a Colegiului Prefectural. La ședință au participat alături de conducerea actuală, foștii prefecți: Radu Bud, Cristian Sasu, Eugeniu Avram și Gheorghe Ciocan precum și conducerea Consiliului Județean Satu Mare.

„Trecem printr-o perioadă dificilă, cu un război la graniță și cu multe provăcări. De aceea e important să rămânem într-o strânsă colaborare. Mulțumesc resurselor umane ale tuturor instituțiilor colaboratoare, care cu multă dedicare și efort considerabil, cu profesionalism au reușit să facă față multor provocări în domeniile socio-economic, de mediu sau de urgență.

Le mulțumesc colegilor din instituție, de la Pașapoarte, Permise, Înmatriculări, secretarului general, celor doi subprefecți pentru munca bună în echipă depusă… Și nu în ultimul rând, mulțumiri conducerii Consiliului județean pentru buna colaborare pe care o avem a transmis prefectul Radu Roca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente