sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smSeniorul literelor sătmărene, Mihai Sas și-a lansat două cărți

Seniorul literelor sătmărene, Mihai Sas și-a lansat două cărți

Seniorul literelor sătmărene, Mihai Sas, și-a lansat cele mai recente apariții editoriale, respectiv volumele cu numerele 13 și 14, ,,Cu veacul în spate”, apărută la editura Limes din Cluj Napoca și cartea de aforisme ,,Cristale șlefuite” apărută la editura Inspirescu.

Evenimentul a fost organizat de C.J.C.P.C.T. SatuMare, Direcția pentru Cultură și Cenaclul Cronograf. Amfitrioana evenimentului a fost Loredana Știrbu, coordonatoarea cenaclului Cronograf. Despre cărți au vorbit în primul rând, autorii prefețelor: Marta Cordea, Viorel Câmpean și Felician Pop, care au evidențiat virtuțile narative, dar și referințele biografice, care dau stilului prozatorului, un farmec aparte.

Cu toate că s-a apucat târziu de scris, Mihai Sas este în plină forță creatoare, reușind să publice într-u singur deceniu, nu mai puțin de 14 cărți. Au mai vorbit: Zamfir Danciu, directorul Direcției pentru Cultură, instituție care a susținut financiar apariția uneia dintre cărțile prezentate, George Vulturescu, Gheorghe Glodeanu, Ioan Anițaș și Ioan Tipu Sălăjan, care a citit trei izbutite epigrame dedicate scriitorului sărbătorit.

Momentele muzicale au fost asigurate de cantautorul Adrian Lupescu, iar în final, Mihai Sas a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit, în special Centrului de Creație, managerului Robert Laszlo, pentru susținere.

Mihai Sas, a mărturisit că pentru el personal, scrisul este un leac, dar și o armă și că în aceste vremuri, scriitorul trebuie să fie o parte activă și reactivă a societății. Numărul foarte mare de participanți veniți la lansare, demonstrează că scriitorul Mihai Sas este apreciat și respectat, pentru calitățile sale literare, dar și umane

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente