Acasă Locale Nationale SFANTA LUMINA LA IERUSALIM

SFANTA LUMINA LA IERUSALIM

Autoritățile israeliene vor permite ca ceremoniile obișnuite legate de Paște să se desfășoare în Ierusalim, dar cu restricțiile puse în aplicare pentru combaterea pandemiei coronavirusului, a declarat luni o sursă a Ministerului Afacerilor Externe pentru The Jerusalem Post.

În mod normal, bisericile sunt aglomerate în Vinerea Mare și pentru slujba Sfintei Lumini și vor trebui să respecte restricții conforme situației de pandemie

Una dintre cele mai complexe ceremonii din Săptămâna Mare este Sfânta Lumină, care va avea loc în noaptea de 18 aprilie a acestui an.

Înainte de a se îndrepta către mormântul lui Iisus în Biserica Sfântului Mormânt, Patriarhul Ierusalimului este verificat să nu aibă surse de foc și intră singur în mormânt. Lumina este primită apoi de oameni adunați la biserică.

Lumina este trimisă în candele speciale spre aeroportul Ben-Gurion și distribuite creștinilor ortodocși din Grecia, Rusia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Georgia, România și alte țări.

În contextul pandemiei nu se știe exactă cum va avea loc ceremonia a spus sursa din Ministerul Afacerilor Externe. Ministerul Sănătății ar putea pune mai multe restricții. În acest moment există culoare de zbor pentru avioanele ce vor duce Lumina în Rusia, Ucraina și Grecia.

În Biserica Sfântului Mormânt vor avea acces între 10 și 15 reprezentanți ai diferitelor biserici ortodoxe răsăritene. Delegațiile religioase din unele țări nu vor debarca din avioane pentru a evita protocolul de carantină și vor primi focul adus de coloana oficială la aeroport.

Bucuria , pacea si iubirea lui Dumnezeu Tatal  sa fie cu noi toti!

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente