Acasă Locale Stiri Satu Mare „Și copiii pot salva o viață”

„Și copiii pot salva o viață”

big-viata-unui-copil-salvata-cu-eforturi-comuneÎncepând cu data de 1 februarie, se va derula proiectul comun denumit „Și copiii pot salva o viață”, proiect inițiat de Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Somes” și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.

Acest proiect a fost inițiat ca urmare a necesității conștientizării și educării tinerei generații privind acordarea primului ajutor în situații critice care pot să apară în familie sau în locuri publice.

Medicii și asistenții Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare vor face demonstrații practice elevilor cu manechinul din dotare privind manevrele de acordare a primului ajutor respectiv suport vital de bază, manevre primare pe care trebuie să le cunoască fiecare dintre noi.

Specialisti din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare vor prezenta măsuri de prevenire a incendiilor și conduita de urmat în caz de incendiu. Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a făcut o planificare a școlilor și colegiilor din județ în vederea organizării activității.

Primele cinci școli la care se va începe derularea proiectului sunt următoarele: „Mircea Eliade” Satu Mare (01.02.2016); ,,Lucian Blaga” Satu Mare (02.02.2016); Nr. 10 Satu Mare (03.02.2016); Colegiul National ,,Mihai Eminescu” (04.02.2016) și Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu” (05.02.2016).

Incepând cu ora 10.00 la Scoala Gimnazială „Mircea Eliade” va avea loc primul curs de prim ajutor-resuscitare susținut de către medicii și asistenții SJA Satu Mare. La acțiune vor fi prezenți și reprezentanți din cadrul ISU ,,Somes” Satu Mare .

Acest proiect este implementat inițial doar în școlile și liceele din municipiul Satu Mare, urmând ca ulterior să fie cuprinse în proiect și școlile din întreg județul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Topul celor mai profitabile bănci mari din 2020

Majoritatea băncilor mari au raportat pentru primele nouă luni din acest an profituri în scădere comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, în...

Ceremonia de Sf.Andrei marcată pe platoul Caraiman

Ministerul Apărării Naţionale organizează, luni, de sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul României, începând cu ora 12,00, ceremonialul militar şi religios de resfinţire a...

Diego Maradona,iubirea eternă pentru tricoul Argentinei

Cel mai înălțător moment al carierei l-a trăit în 1986, atunci când a adus trofeul Cupei Mondiale în Argentina. Pentru el, tricoul...

Munții Șureanu-Fundătura Ponorului

Nu-i ușor de ajuns în Fundătura Ponorului, colțul de rai din Munții Șureanu. Ai nevoie de entuziasm, de răbdare, dar și de...

Comentarii recente