29.8 C
New York City
joi, iunie 30, 2022
AcasăsusSimulare de prăbusire pe Aeroportul Satu Mare

Simulare de prăbusire pe Aeroportul Satu Mare

Astăzi, 11 septembrie pe Aeroportul Satu Mare a fost simulată prăbușirea unui avion și analizată intervenția autorităților și forțelor pentru situații de urgență.

Exercițiul a mobilizat zeci de angajați ai Aeroportului, Prefecturii, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, SMURD, Unității de Primiri Urgențe, Jandarmi, Poliție, care au simulat intervenția de salvare. Ploaia a îngreunat exercițiul echipajelor.

Scenariului simulării a fost următorul: un avion cu 38 de pasageri și patru membri ai echipajului s-a prăbușit după decolarea de pe aeroportul Satu Mare, s-a rupt în două și a luat foc. La fața locului s-au deplasat angajați ai ISU Someș Satu Mare, Unității de Primire Urgențe, Serviciului Județean de Ambulanță, Flotilei Aeriene Câmpia Turzii, Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, Instituția Prefectului dar și un echipaj din Ungaria. „Răniții” au fost voluntarii de la Crucea Roșie.

Timp de două ore s-a încercat stingerea incendiului și acordarea primului ajutor  răniților.

Directorul Aeroportul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete, a declarat că scopul a fost de urmărire a modului și timpilor de intervenție în caz de situații de urgență. Acesta a fost de părere că timpii de intervenție ai autorităților au fost în parametri „normali”.

Un rol deosebit de important l-au avut angajații ISU. Șeful ISU Someș Satu Mare, col. Gheorghe Dan, a afirmat că „a fost o foarte bună conjugare de forțe”, însă a observat anumite deficiențe în intervenție, care nu țin de pompieri.

“A fost o conjugare foarte bună de forțe, însă sunt câteva părți negative pe care ca și profesionist le-am văzut, dar nu țin de colaborarea noastră cu alte instituții”, a spus Gheorghe Dan.aeroport (2)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente