miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocaleSite-ul Aeroportului Internațional Satu Mare, atacat de hakerii de la Killnet

Site-ul Aeroportului Internațional Satu Mare, atacat de hakerii de la Killnet

Site-ul Aeroportului Internațional Satu Mare a fost atacat de hakerii de la Killnet. Hackerii ruşi Killnet au revendicat duminică noaptea atacurile asupra site-urilor marilor aeroporturi din România, printre care „Henri Coandă” din Bucureşti, dar şi aeroporturi din Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Iaşi, Satu Mare, Craiova, scrie adevărul.ro.

Din primele informaţii, a fost vorba despre un nou atac al hackerilor ruşi de la Killnet, însă siguranţa zborurilor nu a fost afectată, doar că utilizatorii nu şi-au putut lua informaţii utilitare despre zboruri, paginile site-urilor respective neputând fi accesate.  

Nici site-ul companiei TAROM nu putea fi accesat duminică seară. Cel mai probabil, a fost vorba despre un nou atac de tip distributed denial-of-service (DDoS). Atacurile au fost revendicate pe paginile de Telegram de către pretinşi hackeri care susţin că acţionează din Rusia., mai scrie sursa citată.

Pe de altă parte, acest gen de atacuri a fost anticipat de specialiştii români în securitate cibernetică, având în vedere ultimele incidente. Au fost mii de atacuri cibernetice în acest weekend asupra site-urilor unor instituţii guvernamentale din România. Aceste atacuri au fost revendicate de către hackerii proruşi din gruparea care îşi spune Killnet, mai scrie adevărul.ro.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente