duminică, februarie 25, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smSituație fără precedent în cadrul Poliției Rutiere Satu Mare. 13 din cei...

Situație fără precedent în cadrul Poliției Rutiere Satu Mare. 13 din cei 15 polițiști doresc să plece

Situație fără precedent în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în cadrul Biroului Rutier. Potrivit Sindicatului Europol, 13 din cei 15 polițiști ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare și-au depus în bloc rapoarte de mutare de la această structură.

Printre principalele nemulțumiri reclamate de polițiști se numără mediul toxic de lucru, comportamentul/atitudinea șefilor față de ei, lipsa unor indicatori de performanță obiectivi, măsurabili și transparenți, dar și faptul că nu există o coordonare și îndrumare la nivelul colectivului, mai ales că mai mult de jumătate dintre polițiști au o vechime de sub 2 ani.

Potrivit sursei citate, Biroul Rutier își desfășoară activitatea la o capacitate de aproximativ 60% din totalul numărului de posturi prevăzute. Practic cei 15 polițiști, din care 10 sunt cu o vechime de sub 2 ani, acoperă munca a 25 de polițiști, fiind o presiune enormă pe umerii lor. Chiar și în aceste condiții, în anul 2022 au plecat nu mai puțin de 8 polițiști din cadrul Biroului Rutier, ceea ce a diminuat numărul polițiștilor cu o vechime mai mare de 5 ani la numai 4.

Toate aceste date ne arată pe de o parte lipsa de interes a conducerii IPJ pentru resursa umană care trebuie asigurată la nivelul Biroului Rutier Satu Mare, dar și faptul că se tolerează un management defectuos și șefi care nu au reprezentarea funcției pe care o ocupă și a sarcinilor pe care le au. Asta în timp ce există delegări și „desemnări” ale un polițiști/polițiste din stradă în birourile sau lângă birourile unor șefi din cadrul Poliției Mun. Satu Mare”, transmite Sindicatul Europol.

Potrivit sursei citate, conflictul a pornit scânteia de la intenția de modificare a programului de lucru.

„De la schimburi de 12 ore, unde avem un format recursiv al planificării în serviciu sub forma de schimburi de 12 ore de zi, 12 ore de noapte urmate de 48 ore liber, la schimburi de 8 ore, unde șefii pot să jongleze cu schimburile în funcție de interese, afinități sau chiar pentru simpatii care depășesc sfera etică și deontologică a profesiei de polițist, pe care le vom prezenta într-un material viitor”, mai scrie sursa menționată.

Sursa: Sindicatul Europol

created by Polish
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente