Acasă Religie Slujbă arhierească la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” şi „Sfântul Mare...

Slujbă arhierească la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” şi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”

Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului s-a aflat astăzi în mijlocul credincioşilor de la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” şi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Satu Mare, din apropierea sediului Poliţiei de Frontieră. Lăcaşul de rugăciune a fost arhiplin, cu toate că sărbătoarea a căzut într-o zi de lucru.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi din care au făcut parte Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, părinții slujitori ai acestei parohii: Pr. Sabou Sandu Dinu, Pr. Orășteanu Florin Ioan și Pr. Pop Radu Ioan, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Diac. Ionuț Alexandru Socolan, alături de alți părinți slujitori. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul parohiei.

După un amplu cuvânt de învățătură, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul și-a îndreptat atenția către corul bisericii, mai precis către doamna dirijor care se află în fruntea corului de 28 de ani. Preasfințitul Părinte i-a asemănat pe cei care cântă în cor cu îngerii care cântă în ceata Lui Dumnezeu. Doamna Emilia, dirijoarea corului, a fost răsplătită pentru întreaga activitate cu o diplomă de recunoștință și un frumos buchet de flori.

La final, părintele paroh Sabou a mulțumit ierarhului pentru prezența în mijlocul credincioșilor, și a dăruit, din partea părinților slujitori și a credincioșilor o bederniță brodată cu chipul Sfântului Apostol Andrei.

La ieșirea din biserică credincioșii au fost miruiți, au primit în dar câte o iconiță și au fost invitați să se servească dintr-o generoasă agapă creștinească.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente