vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăReligieSlujbă arhierească la Mănăstirea din Bixad

Slujbă arhierească la Mănăstirea din Bixad

În a cincea săptămână a Postului Mare, miercuri, 6 aprilie 2022, cu începere de la ora 16:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a oficiat Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad, Protopopiatul Oaș.

În continuare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite în biserica lăcașului monahal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din soborul părinților slujitori amintim pe Pr. Marcel Malanca, protopopul Oașului, Protos. Calinic, slujitor al mănăstirii, Pr. Ciprian Supuran, paroh al bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Negrești-Oaș, Pr. Dacian Chira, slujitor al capelei din cadrul Spitalului Orășenesc din Negrești, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat și Diac. Radu Anton, de la Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare, alături de alți preoți slujitori.

În cadrul cuvântului duhovnicesc rostit de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul în fața credincioșilor prezenți, au fost evocate aspecte importante din viața Sfintei Cuvioase Mariei Egipteanca, pentru că, în cadrul Deniei Canonului Mare, conform tipicului, este citită viața acestei sfinte.

Sursa: Facebook Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente