luni, ianuarie 20, 2025
AcasăsusSmartphone-uri care emit cele mai multe (și cele mai puține) radiații

Smartphone-uri care emit cele mai multe (și cele mai puține) radiații

Smartphone-urile au devenit ca niște anexe ale corpului uman modern, conectate la mâini, poale, picioare sau urechi aproape la fiecare oră de veghe și nu se odihnesc prea departe de pat noaptea. Deși nu există dovezi științifice concludente cu privire la efectul radiațiilor telefonului mobil – și, în consecință, nici o orientare universală pentru nivelurile de emisii nocive – Germania califică în prezent telefoanele mobile cu o certificare ecologică numită „Blue Angel”, în funcție de faptul dacă telefonul are o rată de absorbție specifică mai mică de 0,60 wați pe kilogram. Consultați această galerie pentru a vedea smartphone-urile cu cele mai mari și cele mai mici emisii de radiații, conform Oficiului Federal German pentru Protecția împotriva Radiațiilor.

Emisiile de radiații sunt calculate în funcție de „rata lor specifică de absorbție” (SAR), care este o măsură a ratei energiei de radiofrecvență absorbită de corpul uman de la telefonul mobil. Este, de asemenea, măsurat în wați pe kilogram, în timp ce telefonul sună pe cineva și este plasat la urechea unei persoane.

Următoarele sunt cele 16 telefoane care emit cea mai mare rată de radiații.

1. Xiaomi Mi A1 – China domină lista, cu patru mari producători de smartphone-uri – ZTE, OnePlus, Huawei și Xiaomi – ocupând 10 locuri în lista celor mai mari 16 dispozitive care emit radiații. Dispozitivul Xiaomi Mi A1 dual SIM ia tortul, având un SAR de 1.75 wați pe kilogram.

2. OnePlus 5T – Acest dispozitiv dual SIM are al doilea cel mai mare SAR, ajungând la 1.68.

3. Huawei Mate 9 – A șasea și ultima intrare Huawei pe listă are un SAR de 1,64.

4. Nokia Lumia 630 – Compania finlandeză își face prima și singura intrare pe această listă cu Nokia Lumia 630, care are un SAR de 1.51.

5. Huawei P9 Plus – Telefoanele Huawei au crescut în popularitate în ultimul deceniu, dar aceste dispozitive par să aibă rate de absorbție specifice mai mari, cum ar fi acest model care se află la 1.48.

6. Huawei GX8 – Acest model special Huawei are un SAR mai mare, în picioare la 1.44.

7. Huawei P9 – Co-proiectat cu compania Leica Camera, acest model are un SAR de 1.43.

8. Huawei Nova Plus – Acest model cu o durată de viață îmbunătățită a bateriei și capabilități de fotografiere are un SAR de 1.41.

9. OnePlus 5 – China intră din nou pe listă cu dispozitivul dual SIM OnePlus, care are un SAR de 1.39

10. Huawei P9 Lite – Această companie chineză face primele (din multe) intrări pe această listă la o rată de 1.38.

11. iPhone 7 – A treia și ultima apariție a Apple pe această listă este cu iPhone 7, care are un SAR de 1.38.

12. Sony Xperia XZ1 Compact – Compania japoneză își face singura apariție pe această listă de smartphone-uri care emit cele mai înalte niveluri de radiații, cu un SAR de 1.36.

13. iPhone 8 – Versiunea mai recentă a iPhone-ului are o rată și mai mare la 1,32 – deci telefoanele mai avansate nu înseamnă neapărat emisii mai mici de radiații.

14. ZTE Axon 7 Mini – Versiunea mai mică a companiei chineze a Axon 7 are un SAR mai mare de 1,29.

15. Blackberry DTEK60 – Telefonul Android al companiei canadiene are un SAR de 1,28 wați pe kilogram.

16. iPhone 7 Plus – Popularul telefon american are o rată de absorbție specifică (SAR) de 1,24 wați pe kilogram.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare