duminică, februarie 25, 2024
AcasăsusȘoferii de TIR din România se pregătesc de proteste, din ianuarie

Șoferii de TIR din România se pregătesc de proteste, din ianuarie

Asociațiile transportatorilor de marfă din România se pregătesc să înceapă protestele în toată țara, după 15 ianuarie, dacă nu se va interveni de la nivel de Guvern pentru eliminarea concurenței neloiale pe care o fac șoferii de TIR din Ucraina.

Până acum au protestat doar șoferii de camion din țările vecine, dar și cei din țara noastră au aceleași nemulțumiri. Aceștia spun că nimeni nu verifică ce se transportă în cisternele și în camioanele cu numere de Ucraina, iar firmele din țara vecină ar oferi prețuri cu 20-30% mai mici decât cele de pe piața din România, pentru transporturi efectuate ilegal. Concurența exista și înainte de 24 februarie 2022, dar existau controale care au fost eliminate în contextul războiului din Ucraina.

Transportatorii din Polonia, Slovacia și din Ungaria protestează de mai mult timp față de discriminarea și concurența neloială pe care le-o fac cei din Ucraina, blocând principalele puncte de trecere a frontierelor cu Ucraina. Înainte de 1 decembrie, protestatarilor din Polonia li s-au alăturat membrii asociației transportatorilor din Slovacia, UNAS, cerând restricții împotriva șoferilor ucraineni. 

Șoferii de TIR din Polonia au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina începând din 6 noiembrie, cerând condiții mai dure pentru colegii ucraineni, care, de la începutul războiului, le fac tuturor concurență neloială, oferind prețuri mai mici pentru serviciile lor și transportând mărfuri în interiorul Uniunii Europene, nu doar între blocul comunitar și Ucraina.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente