Acasă Locale Stiri Satu Mare Spații noi pentru îngrijirea persoanelor fără adăpost

Spații noi pentru îngrijirea persoanelor fără adăpost

Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială a amenajat noi spații pentru găzduirea și îngrijirea persoanele fără adăpost, în contextul pandemiei și pentru a-i ajuta să respecte recomandările privind evitarea răspândirii virsului COVID-19!

Astfel, pe lângă Centrul Social de Urgenţă pentru Adulţi (Adăpostul de Noapte), frecventat în medie de 60 de persoane, s-au mai amenajat două săli cu paturi în cadrul Centrului Multifuncțional “Alter Ego”, situat pe Aleea Mircești ( cartierul Solidarității). Capacitatea celor două săli este de 25 de locuri. Pentru a respecta normele de distanțare socială o parte din beneficiarii Adăpostului de Noapte vor fi relocați în aceste spații, însă vor mai fi găzduite și persoane care până acum nu frecventau Adăpostul de Noapte.

Persoanele sunt primite în condiţii decente, primesc hrană, însă au obligația să respecte normele de igienă personală și să rămână izolați în spațiile puse la dispoziție. Se realizeză trierea și evaluarea sănătății acestor persoane, iar toate măsurile care se iau au scopul de a evita contaminarea, respectiv răspândirea coronavirusului în rândul oamenilor străzii.

Primăria Municipiului Satu Mare și Direcția de Asistență Socială țin să mulțumească voluntarilor de la Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, Serviciul de Ajutor Maltez Satu Mare, Asociația ,,O masa caldă”, Crucea Roșie și Asociația Prietenia Sătmăreană pentru implicarea și ajutorul oferit pentru cazarea și îngrijirea persoanelor fără adăpost!

Dacă mai vedeți oameni fără adăpost pe străzi, vă rugăm anuntați autoritătile la nr: 0361-919!

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente