29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareSpectacol de teatru la Casa de Cultură - ”Îndrăgostiții din Ancona”

Spectacol de teatru la Casa de Cultură – ”Îndrăgostiții din Ancona”

INDRAGOSTITII-din-Ancona-II-afis-net

Secția română a Teatrului de Nord vă invită la continuarea comediei muzicale ”Îndrăgostiții din Ancona” de Vajda Katalin, regia artistică Andrei Mihalache, scenografia Cristian Gătina. Premiera teatrală va avea loc duminică, 19 iunie, de la ora 19:00, în sala mare a Casei de Cultură.

Îndrăgostiții din Ancona – reloaded sau Ancona II

De ce la orice succes, fie el film, carte sau piesă de teatru există musai și o continuare?!… Batman, vodca ”Săniuța”, mezelurile ”Matache Măcelaru’”, ”Superman”, ciocolata cu rom… Tocmai pentru că rețeta a prins și este știut că, decât să inventezi o nouă rețetă, o gătești încă o dată pe cea veche și mai adaugi ceva ingrediente.

Mirodeniile ”Anconei II” sunt noile personaje și noii actori și actrițe – unii chiar noi de tot – care alături de cei vechi se înhamă să tragă la carul comediei într-o lume din ce în ce mai tristă… E sfârșit de stagiune!… Se termină școala!… Calendarul sugerează buzunarului că se-apropie concediile și vacanța… S-a semi-inaugurat clădirea Teatrului de Nord cu bucurie în contumacie… Au fost alegeri… Și, taman acu’, noi montăm în premieră națională o piesă maghiară; e drept, translată și transhumată în Moldova mioritică… Vorba ceea: ”ce-i trebuie chelului tichie de mărgăritar?!”…

Dar alianța – singura durabilă – între munca noastră și zâmbetele și aplauzele dumneavoastră ne face să vă propunem continuarea poveștii din ”Îndrăgostiții din Ancona” cu inima plină și deschisă! (Andrei Mihalache)

Textul a fost tradus de Agneta Tămaș și adaptat pentru specificul local de Andrei Mihalache. De pregătirea muzicală s-a ocupat Dorin Griguță iar de coregrafie Gabriela Tănase.

Din distribuție fac parte actorii: Carmen Frățilă, Stelian Roșian, Ioana Cheregi, Cornel Miron, Anca Dogaru, Ciprian Vultur, Crina Andriucă, Andrei Stan, Andreea Mocan, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Cristian But, Cristian Dan.

Premiera are loc duminică 19 iunie, la ora 19.00, în Sala Mare a Casei de Cultură și sunt valabile abonamentele Premieră ”Ștefan Mareș” și ”Vasile Savinescu”.

Biletul costă 30 de lei pentru toate categoriile de public. Biletele se pot cumpăra de la AGENȚIA TEATRALĂ (Casa de bilete), str. Horea nr. 6

Program:
Luni – Vineri: 10.00 – 17.00
Sâmbătă: 10.00 – 13.00
sau cu o oră înainte de începerea spectacolului (la intrarea Casei de Cultură)
Telefon: 0261712106
e-mail: [email protected]

Îndrăgostiții din Ancona II

de Vajda Katalin

Traducerea: Agneta Tămaș

Localizare și versuri: Andrei Mihalache

Coregrafia: Gabriela Tănase

Pregătirea muzicală: Dorin Griguță

Scenografia: Cristian Gătina

Regia artistică: Andrei Mihalache

Distribuția:

Tomao Nicomaco – Stelian Roșian

Viktória, fiica lui Tomao – Crina Andriucă

Tovarășul Békés, managerul complexului SZOT – Miron Cornel

Maricica, mama Viktoriei – Carmen Frățilă

Giovanni, soțul Viktoriei – Andrei Stan

Francesca, fiica Viktoriei și a lui Giovanni – Roxana Fânață

Lucia, fiica lui Tomao – Anca Dogaru

Luigi, soțul Luciei – Ciprian Vultur

Ginevra, fiica Luciei și a lui Luigi – Andreea Mocan

Viktor, fiul tovarășului Békés – Sergiu Tăbăcaru

Francesco, fiul tovarășului Békés – Cristian But

Dorina, concubina lui Tomao – Ioana Cheregi

Kicsi – Cristian Dan

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente