Acasă Locale Stiri Satu Mare Spectacol incendiar dedicat Basarabiei la Satu Mare

Spectacol incendiar dedicat Basarabiei la Satu Mare

Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne ( M.A.I) în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Asociația “Pro Basarabia și Bucovina” – Filiala Satu Mare și structurile M.A.I. din Garnizoana Satu Mare au organizat, miercuri, 27 martie 2019, spectacolul-eveniment „Dor de Basarabia”, cu prilejul aniversării celor 101 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
În deschiderea evenimentului, managerul instituției, Robert Laszlo, a vorbit despre semnificația zilei de 27 martie iar directorul adjunct, Felician Pop a reamintit publicului că unirea se poate realiza, doar prin oameni simplii și că avem datoria să o facem, așa cum strămoșii noști au facut-o în urmă cu 101 ani.
Spectacolul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor, sala fiind arhiplină.
În cadrul manifestării, au urcat pe scenă artiști laureați ai M.A.I., veniți din toate colțurile tării, cât și membrii Ansamblului Folcloric „Doruri Sătmărene” al Județului Satu Mare, George Negrea, Diu Oșan și Petrică Mureșan care a ridicat sala în picioare. Fanfara Beltug condusă de dirijorul Mircea Câcu, a deschis evenimentul cu Imnul Național al României.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente