vineri, martie 29, 2024
AcasăSportNationalRăzvan Lucescu a câștigat Liga Campionilor din Asia

Răzvan Lucescu a câștigat Liga Campionilor din Asia

Răzvan Lucescu a câştigat unul dintre cele mai importante trofee din carieră. Al Hilal a câştigat şi 2-0 returul cu Urawa Red Diamonds, din Japonia, după ce s-a impus cu 1-0 în turul de pe teren propriu.

Al Dawsari şi Gomis au marcat golurile care i-au adus lui Al Hilal a treia Ligă a Campionilor din istorie, după cele din 1991 şi 2000. Tot un român îi adusese ultima Ligă a Campionilor lui Al Hilal: Anghel Iordănescu, în urmă cu 19 ani. Iordănescu a câştigat trofeul şi cu Al Ittihad, în 2005.

 

În 2014, Al Hilal, cu Laurenţiu Reghecampf pe bancă şi Mihai Pintilii pe gazon, a pierdut cu 0-1 finala cu Western Sydney Wanderers.

 

Un an mai târziu, şi Cosmin Olăroiu a pierdut finala Ligii Campionilor Asiei. Al Ahli a fost învinsă de Guangzhou Evergrande (0-0 şi 0-1).

 

Al Hilal-ul lui Răzvan Lucescu va juca în finalul anului la Mondialul cluburilor, unde va debuta pe 14 decembrie, contra campioanei Africii, Esperance de Tunis. Dacă va trece de tunisieni, trupa din Arabia Saudită va înfrunta în semifinale Flamengo, pe 17 decembrie.

 

”Este o performanță uriașă, un succes uluitor. Este ca și cum ai câștiga Liga Campionilor în Europa. E adevărat că în Europa s-au băgat mai mulți bani pentru expunere, dar ca performanță este același lucru”, a spus Reghecampf pentru Pro Sport.

 

”Răzvan va fi primit extraordinar de suporterii lui Al Hilal. Această performanță este încă o dovadă a valorii antrenorilor români, dar și a faptului că sunt subestimați de echipele din Vestul Europei”, a adăugat „Reghe”.

 

 

Sursa:digisport.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente