Sătmăreanul Emanuel Gyenes scrie istorie la DAKAR

Publicat la data de19 ianuarie 2020 » 65 Views» De: Laurentiu Kira » Local, Sport

Etapa din acest an a Raliului DAKAR se desfășoară în Arabia Saudită, în premieră absolută. Cea de a 42-a ediție a luat startul la Jeddah, disputându-se în 12 etape, iar câștigătorii au fost desemnați vineri (17 ianuarie) la Oiddiyah, după ce au parcurs un total de 7.856 de kilometri. Acesta a devenit primul român care reușește acest lucru, scriind astfel istorie, el a reușit să se claseze pe primul loc la o etapă celebră din competiție.

Sătmăreanul Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a parcurs respectiva întrecere pe o motocicletă KTM 450 Rally Replica, la clasa Malle Moto, pentru cei care nu vin însoțiți de asistență tehnică. “Ridderul” a atrasa atenția tuturor deoarece acesta a concurat pe o motocicletă mai veche cu două generații decât cele ale marilor favoriți, reușind practic să aducă atenția pasionaților din această categorie. În clasamentul general, Mani s-a poziționat pe locul 29, atingându-și obiectivul de a se clasa în primii 30 de concurenți.

Numele lui Emanuel Gyenes se află pe lista Raliului Dakar încă din 2007, iar pilotul din Satu Mare a devenit, odată cu ediția din acest an, „legendă”, distincție pe care o primesc doar cei care au participat de cel puțin zece ori la acest raliu.

Vineri, Mani a bifat cea mai importantă performanță din istoria motociclismului românesc. A terminat pe primul loc la  clasa Malle Moto, din categoria Original by Motul, iar la general a ocupat locul 29 din peste 90 de rideri.

“Dakar 2020✔️ Al 10-lea Dakar al meu a fost așa cum mi-am dorit, am terminat cel mai dur raliu din lume (8000km) fără echipă de asistență pe locul 1 la Clasa Malle Moto și locul 29 la general. Vreau să  mulțumesc familiei, prietenilor, sponsorilor și tuturor celor implicați pentru sprijinul și încrederea în mine ca să pot obține acest rezultat extraordinar.🥇🏆”, a fost mesajul postat de pilot pe pagina sa de Facebook.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.