Acasă Locale Nationale Sporuri salariale pentru polițiști, jandarmi și militari

Sporuri salariale pentru polițiști, jandarmi și militari

Bugetarii din Ministerul Administrației și Internelor, cei din Ministerul Apărării – și alții, încă neprecizați – vor putea primi noi sporuri pentru anumite condiții de muncă. Sporurile pot fi chiar cumulate, pentru mai multe locuri de muncă.

Legea cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ar putea suferi noi modificări. Astfel, cei care lucrează în condiții de muncă periculoase sau vătămătoare, în condiţii grele de muncă, precum şi angajații Ministerului Apărării pentru care activităţile profesionale solicită o încordare psihică foarte ridicată, vor primi noi sporuri la salariu, arată un proiect de hotărâre care a fost pus în dezbatere publică.

Locurile de muncă, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă sunt prevăzute în anexele proiectului de act normativ. Acesta are trei anexe, câte una pentru pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, pentru condiţii grele de muncă, respectiv pentru activităţi care solicită o încordare psihică foarte ridicată.

Cum se stabilesc condițiile de muncă
La acordarea sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare se au în vedere următorii factori care determină încadrarea locurilor de muncă în aceste condiţii: existenţa factorilor nocivi – fizici, chimici sau biologici şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului, intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori, precum și durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi și existenţa unor condiţii de muncă care implică un efort fizic mare, în condiţii de microclimat zgomot intens sau vibraţii.

În plus, se au în vedere existenţa unor condiţii de muncă ce implică un risc de accidentare sau îmbolnăvire, structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă, precum și alţi factori care pot duce la uzura prematură a organismului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente