Acasă Locale Stiri Satu Mare Stângere de fonduri “Moș Crăciun vine și la noi” - Asociația ”STEA”

Stângere de fonduri “Moș Crăciun vine și la noi” – Asociația ”STEA”

STEA

Asociația Stea a lansat o  campanie de strângere de fonduri “Moș Crăciun vine și la noi” din cadrul proiectului “Parteneriat intersectorial-baza serviciilor sociale de calitate”.

Pentru a-l ajuta pe Moș Crăciun să ajungă și în acest an la toți copiii și pentru ca bucuria și speranța adusă în inimile celor care au cea mai mare nevoie de acestea să nu fie în restul anului doar o amintire îndepărtată, Asociația Stea îi așteaptă pe sătmărenii cu suflet mare să sprijine această campanie.

Scrisori către Moș Crăciun

Unul dintre copii care frecventează centrul de zi al Asociației Stea a scris prima scrisoare către Moș Crăciun. Asociația Stea va publica fiecare scrisoare pe care copilașii o vor realiza, ajutați atât de angajații asociației cât și de cei apropiați, părinți, frați, surori. Vă invităm, așadar, să parcurgeți aceste scrisori din care puteți afla ce își doresc acești copii, aceste suflete minunate. Tot în cadrul campaniei, Asociația Stea a realizat cate un spot audio si video care vor fi difuzate de catre Radio Transilvania si televiziunea Nord Vest TV în perioada 14-23 decembrie.

Campania promovează solidaritatea și cetățenia activă pentru a crește șansele de incluziune a persoanelor aflate în dificultate. Scopul este sensibilizarea comunității locale cu privire la importanța susținerii serviciilor sociale și de bază pentru persoanele vulnerabile. Implicarea este vitală astfel încât să existe mijloace concrete de a-i sprijinii prin educație și responsabilizare, să-și îmbunătățească situația actuală și să asigure un viitor mai bun copiilor lor. În 2015, peste 400 de persoane vulnerabile au beneficiat în mod direct de ajutorul acordat de echipa mobilă și de programele din cadrul centrului de zi. Nevoile de intervenție sunt însă în continuare foarte mari astfel încât toți copiii din familii vulnerabile să ajungă la grădiniță și școală, iar tinerii și adulții să muncească.

Sunt deja alături de noi, prieteni dragi și parteneri de nădejde cărora le mulțumim din sufelt pentru dăruire : Fundația Maria, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare și comunitatea din Livada Mică prin preotul Olimpiu Blideran care a anunțat că va mobiliza mai multe parohii pentru a aduna pachete cu alimente de bază ce vor urma să fie împărțite beneficiarilor noștri. Vă așteptăm să ne vizitați standul expozițional din cadrul Târgului de Cărciun, deschis începând de astăzi și până pe data de 23 decembrie, de unde puteți achiziționa obiecte artizanale realizate de beneficiarii noștrii în cadrul atelierelor “MeștesugArt”. sub îndrumarea talentatei instructor-meșteșugar Eniko Nezezon de la Asociația Culturala Anranykapu.

Activitățile din cadrul campaniei continuă în fata de 19 decembrie, când la sediul Asociației Stea se desfășoară activitatea „Sâmbăta în familie” cu invitați speciali, mai exact familii din comunitate care, împreună cu beneficiarii Stea continuă să realizeze obiecte artizanale pe care sătmărenii le vor găsi la standul asociației din cadrul Târgului de Crăciun. Scopul acțiunii “Sâmbăta în familie” îl constituie creearea unei punți de legătură între familiile din comunitate și beneficiarii Stea, punerea în valoare a talentelor acestor oameni, încurajarea creșterii stimei de sine și sensibilizarea comunității cu privire la nevoia lor de sprijin pentru integrare în societate.

Spectacol caritabil

Vă invităm să colindăm împreună la spectacolul caritabil din data de 18 decembrie 2015, ce se va desfășura cu începere de la ora 18.00 în sala amfiteatru a Teatrului de Nord din incinta Casei de Cultură. Sătmărenii sunt invitați la o reprezentație cu îndrăgitul actor Erdos Carol, elevi de la Liceul de Artă Aurel Popp, tinere speranțe ale teatrului sătmărean Gergely Oana, Anastasia Ghiță, Flavia Ungur, Narcisa Cristescu, Ștefan Șuta și beneficiari ai serviciilor sociale Stea: Camelia și Aris Varga. Îndragitul percuționist, Cserey Csaba va susține un recital special, iar trupa de dans “The Hat” de la Școala de Artă va încânta publicul cu o reprezentație deosebită.

Această campanie se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de catre Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Sociala Satu Mare, Politia Locala a municipiului Satu Mare și Directia de Evidenta a Persoanelor aflatain subordinea Consiliului Local Satu Mare, in perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanțare nerambursabilă și 25.166,25 Euro contribuția Asociației Stea și a partenerilor săi.

Despre Asociația Stea

Asociația Stea este o organizație neguvernamentală înființată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui și de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil și tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăți responsabile. Asociația Stea luptă împotriva cerșetoriei și a exploatării copiilor și tinerilor susținându-i să devină independenți prin educație și obținerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție la telefon 0361-884330 sau 0747 870609. Persoana de contact: Leontina Volosciuc, Asistent manager, E-mail: [email protected]

- Advertisment -

Cele mai populare

Angajări la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare face angajări. Potrivit anunțului sunt scoase la concurs 4 posturi. Se caută...

Minivacanță în siguranță

Românii vor avea parte la finalul acestei săptămâni de o minivacanță prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor. În acest context, în unele zone din...

Avocatul Poporului revine la Satu Mare

După o pauză lungă de aproximativ un an, cauzată de pandemia de coronavirus, reprezentanții instituției Avocatul Poporului revin la Satu Mare. Cancelaria...

Bancnote false de 100 RON plasate pe piața sătmăreană. Infractorii au fost rețiunți de procurori

Județul Satu Mare s-a aflat din nou în atenția procurorilor DIICOT. În cursul zilei de joi, 17 iunie...

Comentarii recente