joi, februarie 29, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smSteaguri rupte, sau chiar lipsă, la unele instituții din Satu Mare

Steaguri rupte, sau chiar lipsă, la unele instituții din Satu Mare

Prefectul Radu Roca arată că într-adevăr, prin instituția la conducerea căruia se află, este reprezentantul Guvernului în teritoriu și că reprezintă interesele României.

Simbolurile naționale au dispărut de pe edificiile unor instituții ori din sedii ale autorităților locale din județ, fapt pentru care, prefectul, a cerut ca însemnele naționale să fie arborate permanent în interiorul și exteriorul tuturor autorităților și instituțiilor publice.

Îndemnul prefectului vine ca urmare a unor sesizări primite în acest sens, sesizări care ulterior au fost și investigate.

„Urmare a sesizărilor și a verificărilor privind respectarea prevederilor Legii 75 /1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, deoarece s-a constatat nearborarea sau arborarea unor drapele învechite sau deteriorate la sediul unor instituții, prefectul a transmis conducătorilor tuturor instituțiilor publice prezente faptul că este o obligație legală ca Drapelul României să se arboreze în mod permanent pe edificiile şi în sediile autorităţilor şi instituţiilor publice”, a transmis prefectul de Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente