29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăDivertismentStreet Music Festival revine în perioada 1 - 3 iulie

Street Music Festival revine în perioada 1 – 3 iulie

În perioada 1-3 iulie, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul cultural G.M. Zamfirescu și Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare organizează din nou unul dintre cele mai spectaculoase evenimente cultural-artistice din județul noastru, poate chiar din regiune, Street Music Festival.

În aceste zile veți întâlni personaje de poveste pe străzile centrale ale orașului, clovni, artiști și muzicieni stradali. Pe parcursul celor 3 zile, în mai multe locații amenajate, cei peste 20 de artiști invitați vor susține nu mai puțin de 100 de spectacole în fața publicului sătmărean și a celor care vizitează Satu Mare în weekend. Mulțumită eforturilor și succesului obținute în ultimii ani, Street Music Festival s-a dezvoltat într-un eveniment, care a devenit faimos și în rândul turiștilor. Unul din caracteristicile ce îi dă unicitate evenimentului, este faptul că oferă distracție de calitate, iar unul din punctele forte este faptul că aduce în fața publicului muzică și artă vizuală cu totul speciale.

Artiști care vor evolua

Artiștii ai căror producții vor tăia respirația publicului și vor evolua pe străzile Sătmarului vor sosi din peste 10 țări din Europa, dar și de pe alte continente. De exemplu, din Japonia va sosi EPPAI, un clovn-muzician care, cu siguranță va fi favoritul copiilor, la fel cum va fi și Mr. Mustache și Davide Fontana care vor sosi din Italia. Showuri spectaculoase cu foc vor prezenta Plucie Ogniem care vine din Polonia, precum și formația Aliatrix din Cehia.

Linia artistică va fi dusă mai departe de soții Kate și Pasi din Finlanda, precum și Muy Moi Show din Spania. Unul din artiștii care au mai fost la o ediție precedentă a Street Music Festival este cel care a câștigat competiția artistică din 2021, unul din membri formațiunii La Sbrindola, care anul acesta prezintă un show cu totul nou și special.

Apoi, linia muzicală a spectacolelor stradale va fi reprezentată, printre altele, de către HuMen Brass Band, de arhicunoscutul Suncity Brass Band și de prestațiile lui Cano Guru care vine direct din Portugalia la Satu Mare.

Alături de performerii muzicali și artistici, vom avea parte și de preparate culinare de excepție și băuturi care ne vor răcori în zilele toride de vară, disponibile la standurile street food.

Momentele artistice vor fi prezentate de către invitați în diferite puncte ale zonei centrale, în toate cele 3 zilele de festival, spectacolele începând cu orele 19.00 și până la miezul nopții.

Locații

Asemeni anilor precedenți, festivalul se va desfășura în zona centrală a orașului, în mai multe puncte prestabilite. Pe bulevardul Transilvania, la baza pasarelei construite recent pentru bicicliști se va situa primul punct artistic, urmată de scena intitulată Ecomatrix amplasată în centrul nou, recent renovat, următoarele două puncte fiind amenajate în zona de evenimente de pe pasajul Corneliu Coposu – aici fiind amplasată scena principală pe are vor evolua muzicienii stradali și formații de tip brass bands, precum și la baza pasajului unde va fi scena TransPink.

Artiștii pot fi vizionați și ascultați și pe strada Decebal, unde va fi petrecere de excepție seară de seară, iar la Casa Vecsey, în curte, publicul va putea savura producții de muzică electronică.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente