Acasă Economico-social National Subprefect demis și posibila carantinare a orașului

Subprefect demis și posibila carantinare a orașului

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) a decis, vineri, să spitalizeze pacienţii COVID-19 şi în secţiile Medicală I şi Medicală II, care erau până acum considerate „verzi”, adică secţii cu paturi pentru pacienţii care nu erau infectaţi, a confirmat, pentru AGERPRES, directorul medical al unităţii, medicul Florin Grosu.

„Medicalele încep de astăzi să preia (pacienţi COVID-19 – n.r.)”, a declarat Florin Grosu.

Potrivit acestuia, cadrele medicale din cele două secţii au experienţă în tratarea pacienţilor COVID-19, dovadă că în primăvară aici au fost vindecaţi mulţi dintre aceşti bolnavi.

Directorul general al SCJU Sibiu, medicul Liliana Coldea, explica, în urmă cu două zile, că în aceste două secţii sunt 46 de posturi de oxigen.

„În Medicală I şi II sunt 46 de posturi de oxigen. Aceste posturi, ca să fie funcţionale, sunt condiţionate de existenţa staţiei de oxigen, care este închiriată şi care este în curs de a veni în ţară şi de a fi amenajată în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu. (…) Luăm în discuţie orice posibilitate de a creşte numărul de paturi de spitalizare”, a spus, miercuri, Liliana Coldea.

SCJU Sibiu tratează cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţ, în Unitatea de Primiri Urgenţe, ATI, Secţia de Boli Infecţioase, containere aflate în curtea spitalului, unde au fost amenajate saloane şi, de vineri, şi în saloanele secţiilor Medicală I şi Medicală II.

Judeţul Sibiu are rata cea mai mare de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori, iar vineri se aşteaptă să se ia decizia de carantinare a municipiului reşedinţă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente