Acasă Locale Stiri Satu Mare Succes de răsunet al Ansamblului ”Doruri sătmărene” în Egipt

Succes de răsunet al Ansamblului ”Doruri sătmărene” în Egipt

În perioada 3-8 septembrie 2019, în orașul Ismailia din Egipt s-a desfășurat Festivalul Internațional de Folclor, eveniment la care a participat și Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, reprezentând România.
Din delegația sătmăreană au făcut parte, referentul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, George Negrea, coregraful Grigore Simionca și membrii ansamblului dansatorii: Bogdan Bota, Delia Chioran, Grațian Mircea, Maria Vălean, Turi Adelin, Karina Molnar, Aurelian Trif și soliștii: Silvia Șuth, Liliana Bota și Bianca Cionca.

Sătmărenii s-au bucurat de un succes deplin, dansurile specifice zonei Codru și Oaș i-au cucerit pe egipteni.
Reprezentantul Ministerului Culturii din Egipt, Mohamend Nabil a declarat că prestația ansamblului sătmărean a fost cea mai apreciată, atât de publicul care a fost prezent în număr de peste 10.000 de spectatori, cât și de organizatori.
De asemenea, acesta a promis că ansamblul, va fi invitat de onoare la un festival ce se va desfășura în Cairo în 2020.

La festivalul din Egipt au participat ansambluri din: România, Venezuela, Pakistan, Liban, Indonezia, India, Maldive, Rusia și Grecia.
În urmă cu patru ani, în județul Satu Mare, s-au pus bazele Ansamblului Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”. Ideea înființării i-a aparținut domnului Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.
Ansamblul a participat până în prezent la mai multe festivaluri de folclor în: România, Ungaria, Ucraina, Polonia, Austria, Cipru, Grecia și Republica Moldova. Acest turneu a fost posibil grație recomandărilor Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F.) și a Asociației Naționale de Folclor din România. Ansamblul sătmărean, chiar dacă nu este unul profesionist este cotat printre cele mai valoroase și reprezentative grupuri folclorice din țară.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente