luni, decembrie 4, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smSunând la numărul 119, puteți raporta cazurile de consum de droguri în...

Sunând la numărul 119, puteți raporta cazurile de consum de droguri în rândul elevilor

Numărul 119 la Satu Mare. La acest număr, sătmărenii vor putea raporta atât cazurile de consum de droguri în rândul elevilor, cât și cazurile de violență în școli. Anunțul a fost făcut joi, 21 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă în care a fost prezentat Planul de cadru de acțiune pentru siguranța școlară.

Instituția Prefectului Satu Mare organizat, joi după-masa, o întâlnire la care au participat și instituțiile cu atribuții în combaterea traficului și consumului de droguri. În cadrul întâlnirii a fost prezentat Planul de cadru de acțiune pentru siguranța școlară, care vizează mai multe măsuri, printre care combaterea violenței în unitățile de învățământ din Satu Mare, precum și combaterea și prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor.

Astfel, în cadrul întâlnirii a fost anunțat numărul unic 119, pentru a raporta cazurile de consum de droguri în rândul elevilor. Orice persoană poate sesiza dacă are suspiciuni în legătură cu existența unei situații în care un copil necesită ajutor. De asemenea, în cazul în care se confruntă cu probleme la școală, elevii vor putea solicita ajutor la numărul 119 și vor fi informați despre pașii pe care trebuie să-i urmeze. Important de menționat că apelul la numărul unic 119 este confidențial și anonim.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente