Acasă Divertisment Super concerte și mega distracție la ”Toamna Sătmăreană”

Super concerte și mega distracție la ”Toamna Sătmăreană”

După 2 ani de restricții și perioade dificile din punct de vedere sanitar, Primăria Municipiului Satu Mare pregătește, în această toamnă, un eveniment de mare anvergură în municipiul reședință de județ. ”Toamna Sătmăreană” este un eveniment pilot, nicidecum un fel de ”Zilele Orașului Satu Mare”, manifestare care nu a mai fost organizată de doi ani, din 2019, de când pandemia de COVID – 19 a pus stăpânire pe țară.

Se poate spune că este un fel de ”Zilele Județului”, manifestare organizată o singură dată, pe vremea când la conducerea Consiliului Județean Satu Mare se afla Adrian Ștef. Spre deosebire de acest eveniment care nu a avut continuitate, Kereskenyi Gabor dă asigurări că daca ”Toamna Sătmăreană”va avea un feedback pozitiv, se va organiza an de an, la fel ca și ”Zilele Orașului” Satu Mare.

Din păcate manifestarea este pusă sub semnul întrebării fiindcă în momentul redactării acestui text, județul Satu Mare are o rată de infectare de 1,70 la mia de locuitori, iar municipiul de 1.30. Totuși evenimentul îi entuziasmează pe sătmăreni fiindcă promite programe și spectacole de mare anvergură, cu trupe și artiști mult iubiți, capete de afiș fiind Andra și Inna.

”(…) Planurile noastre și acea mare provocare care v-am spus, aferentă anului 2021, să redăm sătmărenilor senzația de a fi împreună, senzația de a organiza mari evenimente culturale de divertisment, de petrecere a timpului liber”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, edilul Kereskenyi Gabor.

Evenimentul va avea loc în perioada 24 – 26 septembrie, concertele vor avea loc la scena organizată în Piața Libertății din municipiul Satu Mare. În tot Centrul Vechi vor fi organizate puncte de distracție pentru dulți și copii, căsuțe cu mâncare și băutură etc. Primarul a precizat că artiștii au fost aleși în urma consultării sătmărenilor, în urma unor sondaje de opinie.

Startul evenimentului se dă vineri, 24 septembrie, la ora 18.00 având loc deschiderea oficială a evenimentului. Până la ora 21 vor concerta artiști și formații locale, iar apoi în scenă va intra Inna, care revine într-un nou concert la Satu Mare. Spectacolele vor continua sâmbătă, 25 septembrie, cu programe pentru cei mici, momente artistice ale formațiilor locale, iar seara se va încheia cu un concert Andra. Ziua de duminică este rezervată folclorului, invitat fiind Ionuț Fulea, care va concerta de la ora 20.00. Evenimentul va fi închis cu un concert al trupei Semnal M, de la ora 21.30.

Doar cei vaccinați ori testați au acces în fața scenei

Pandemia a adus mai multe provocării echipei organizatoare, inclusiv din punct de vedere logistic. Încă de joi, 23 septembrie, circulația va fi închisă pe mai multe străzi din Centrul Vechi. Organizatorii au stabilit mai multe reguli pentru ca evenimentul să fie sigur din punct de vedere al infectării cu SARS-CoV-2. Astfel în fața scenei vor putea asista la concerte doar sătmărenii care sunt vaccinați cu schemă completă împotriva COVID – 19, cei care prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, ori cei care prezintă un test antigen nu mai vechi de 48 de ore. Aceștia vor primi brățări de acces care se pot lua de la Turnul Pompierilor ori de la info point Aushopping. În restul Pieței Libertății se impun doar clasicele reguli de distanțare socială, purtarea măștii de protecție și igienă corespunzătoare.

”În privința deservirii publicului, punem accent pe calitatea serviciilor și a produselor oferite. În mijlocul parcului vor fi serviciile sătmărene îndrăgite de populație, iar evenimentul se va derula cu stricta respectare a tuturor reglementărilor actuale de COVID”, spus managerul G.M. Zamfirescu, Butka Gergo.

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente