Acasă Religie Suportă orice necaz având nădejde

Suportă orice necaz având nădejde

Încercarea sufletului cu diferite necazuri se face cu îngăduința lui Dumnezeu, ca să se arate tuturor sufletele care iubesc cu adevărat pe Domnul.

Este un semn distinctiv faptul de a trece prin ușa cea strâmtă a încercărilor și necazurilor.

Patriarhii, profeții, apostolii și martirii din totdeauna, prin acestea s-au făcut bineplăcuți lui Dumnezeu.

De altfel, avem și poruncă de a ne lua crucea și de a-L urma, or aceasta înseamnă să fim totdeauna gata să murim (pentru El). Deci, dacă vom avea o astfel de dispoziție, vom suporta ușor, după cum s-a spus, tot necazul cel văzut și nevăzut. Cel ce este dispus să moară pentru Hristos nu-i pasă de momentele triste și dureroase.

De aceea, zicem, necazurile sunt greu de suportat pentru cei ce nu iubesc moartea pentru Hristos și nu au totdeauna gândul îndreptat spre El.

Deci, cel ce dorește să moștenească pe Hristos și aprobă patimile Lui, trebuie să-și dorească același lucru, iar cei ce zic că iubesc pe Domnul, întru aceasta să se facă cunoscuți, adică prin faptul că suportă orice necaz care vine asupra lor, nu numai cu curaj, ci și cu voie bună, având nădejde în El.

Nimeni nu poate intra în viața cea întru Hristos, zice Domnul, decât prin multe încercări , printr-un lung șir de exerciții sau nevoințe, prin răbdarea multor ocări și insulte. Numai astfel strunită, firea omenească poate intra în Împărăția Cerurilor.

Fără antrenamente stăruitoare, nimeni nu pătrunde într-aceasta. De pildă, meseriașul ia un material foarte dur, îl vâră în foc, apoi îl scoate de acolo și-l bate cu barosul, și iarăși îl pune în foc până ce devine mlă­dios și abia după aceea îl transformă într-un vas prețios, folositor stăpânului său. La fel se procedează și cu ceara. La frig ea este foarte tare; dar cum este încălzită la foc, începe să se-nmoaie și devine maleabilă, luând întocmai chipul pecetei sau obiectului dorit.

Sfântul Macarie Egipteanul

- Advertisment -

Cele mai populare

Prefectul Radu Bud, despre ”Varianta de ocolire Satu Mare”

Prefectul Radu Bud a avut o întrevedere, la finalul săptămânii trecute, la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cu...

Fumatul îți distruge stomacul și ficatul!

Fumatul îți distruge stomacul și ficatul. Nu doar plămânii au de suferit din cauza fumatului. După cum am văzut, fumatul poate avea efecte...

Prin fapte să ne mărturisim iubirea către Domnul!

Unge pe Domnul Cel nevăzut cu rugăciunea iubitoare a minții și a inimii, iar pentru Cel văzut fă tot ce-ți stă în putință...

Semnificaţia mărţişorului

Obiceiul martisorului, simbol ancestral al unui vechi scenariu de innoire a timpului in pragul primaverii, este legat, conform traditiei, de momentul mortii...

Comentarii recente