Acasă Sport International Surpriză în MP al Ungariei, Esteban Ocon a câștigat prima lui cursă

Surpriză în MP al Ungariei, Esteban Ocon a câștigat prima lui cursă

Cursa din acest weekend de pe Hungaroring a început fulminant cu accident chiar la start, unde Valtteri Bottas a luat un start foarte slab pe ploaie și mai apoi mai multe monoposturi au intrat în coliziune. În turul 3 s-a declarat steag roșu. Sergio Perez, Valtteri Bottas, Charles Leclerc, Lance Strol și Lando Norrisl au abandonat. 
La start a fost un moment unic pentru Formula 1, Lewis Hamilton a fost cel care a plecat singur de pe grila de start. Toți ceilalți piloți au intrat la boxe și au înlocuit pneurile de traseu umed cu pneuri medii.  După doar un tur de la restart, Ocon a fost cel care a devenit liderul cursei, iar Hamilton a ajuns pe ultimul loc, după ce a intrat și el la boxe.

Francezul Ocon a avut un duel aproape cu germanul Sebastian Vettel pentru tot restul cursei, unde neamțul a încercat să pună presiune pe Ocon pentru a-l face pe acesta să greșească. În cealaltă parte a clasamentului, Lewis Hamilton a făcut o cursă nebună să recupereze locurile pierdute.


Olandezul Verstappen a fost din nou ghinionist, acesta a fost lovit chiar în primul tur și a fost nevoit să continue cursa cu monopostul lovit.

În final Esteban Ocon a reușit să își apere prima pozție, Sebastian Vettel a terminat pe locul secund și Lewis Hamilton a trecut linia de sosire al treilea. Au urmat apoi spaniolii Carlos Sainz și Fernando Alonso, pe locul 6 a încheiat cursa Pierre Gasly urmat de locul său de echipă Yuki Tsunoda. Cei doi piloți Williams, Nicholas Latifi și George Russel, au ocupat locurile 8 și 9, iar ultimul loc în puncte a fost ocupat de Max Verstappen. 


În fruntea clasamentului general la piloți a trecut din nou actualul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes) cu 192 puncte, aflându-se cu doar 6 puncte psete Max Verstappen (Red Bull Racing), Lando Norris (McLaren)  completează podiumul cu 113 pct. În clasamentul constructorilor Mercedes a revenit pe primul loc cu 300 puncte, Red Bull Racing ocupa poziția a doua cu 290 puncte și McLaren pe locul 3 cu 163 puncte.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente