marți, mai 28, 2024
AcasăEconomico-socialSocialSute de sătmăreni au solicitat ajutor la încălzirea locuinței

Sute de sătmăreni au solicitat ajutor la încălzirea locuinței

Până la finele săptămânii trecute, la sediul Direcției de Asistență Socială – DAS Satu Mare au fost depuse peste 1200 de cereri pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinței pe tot sezonul rece.

În perioada 17.10 – 15.11.2022, Direcția de Asistență Socială Satu Mare a preluat cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței acordat în baza prevederilor Legii nr. 226/2021 pentru perioada sezonului rece noiembrie 2022 – martie 2023.

Informăm pe această cale că pentru depunerea cererilor în vederea acordării ajutorului la încălzirea locuinței pe perioada decembrie 2022 – martie 2023 (4 luni din sezonul rece), solicitanții se pot prezenta la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, strada Ilișești nr. 4, începând cu data de 5 decembrie 2022”, transmite conducerea DAS Satu Mare.

Potrivit informării emise de DAS Satu Mare, s-au înregistrat un număr de 1.218 cereri în total, din care 1.088 cereri pentru încălzirea cu gaze naturale, 45 pentru încălzirea cu energie electrică și 85 de cereri pentru încălzire cu combustibili solizi/petrolieri (lemne).


În perioada următoare, Direcția de Asistență Socială va verifica condițiile de eligibilitate ale solicitanților, respectiv dacă se încadrează din punct de vedere al veniturilor, dacă dețin bunuri care duc la excluderea acordării drepturilor și va întocmi dispozițiile de acordare sau respingere care vor fi comunicate tuturor solicitanților.

Foto: DAS Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente