vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăEconomico-socialNationalTanczos Barna: ”În momentul de față nu există niciun risc ca norul...

Tanczos Barna: ”În momentul de față nu există niciun risc ca norul toxic de fum să se deplaseze dinspre Ucraina înspre România„

Atacurile armatei ruse asupra Ucraine – exploziile și bombardamentele, au dus la formarea unui imens nor toxic care conține mai multe metale grele, sulf, ozon, aerosol și plumb extrem de dăunătoare omului.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna care s-a aflat marți într-o vizită oficială la Satu Mare, a dat asigurări că în aceste momente NU există niciun pericol real ca norul de fum toxic care s-a

”În momentul de față, nu există niciun risc ca norul de fum să se deplaseze dinspre Ucraina în România. Situația se poate schimba, suntem în contact permanent cu domnul Raed Arafat, ISU, pentru a putea face avertizările în timp util. Azi dimineață s-a constatat că masele de aer nu favorizează deplasarea niicunui nor de fum dinspre Ucraina înspre România”, a precizat ministrul Tanczos Barna.

Ministrul de resort a făcut chiar și o precizare în ceea ce privește calitatea aerului în municipiul Satu Mare. Potrivit acestuia, calitatea aerului în orașul Satu Mare este una ”moderată”, cauzată de poluarea locală.

”Am verificat și stațiile de monitorizare. În Satu Mare, chiar azi dimineață am analizat valorile de la stația de monitorizare Satu Mare. Nu este cel mai curat aer, din păcate. Este la categoria ”moderată”, din câte am văzut, dar este o situație obișnuită-standard de poluare locală din trafic sau din alte surse locale din oraș”, a mai spus ministrul Mediului la Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente