miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăEconomico-socialLocale smTârgul de Crăciun se deschide la finalul lunii noiembrie

Târgul de Crăciun se deschide la finalul lunii noiembrie

În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Satu Mare a prezentat detalii referitoare la iluminatul festiv de sărbători cât și despre Târgul de Crăciun. Cu toate că s-au făcut anumite reduceri de buget, târgul și iluminatul festiv se anunță la fel de frumos precum în anii anteriori.

Potrivit edilului, primăria Municipiului Satu Mare a cheltuit în ultimii patru ani sume cuprinse între 500.000 și 900.000 de lei/an pentru iluminatul ornamental de sărbători. Aceste sume sunt similare cu cele cheltuite în perioada 2012-2016, în schimb calitatea instalațiilor și a decorațiunilor de Crăciun s-a îmbunătățit substanțial în perioada 2018-2021.

Cu toate acestea sătmărenii, în special copiii, se vor putea bucura de un orășel în care va exista Atelierul lui Moș Crăciun și Trenulețul lui Moș Crăciun.

 Autoritățile pregătesc un ”orășel atractiv” de care se vor putea bucura toți sătmărenii, care va include Atelierul lui Moș Crăciun și Trenulețul lui Moș Crăciun.

„Anul acesta suma alocată este de 500.000 de lei pentru iluminatul ornamental, nicidecum 6 milioane de lei. Aceste afirmații sunt FALSE! Iluminatul de Sărbători nu este o risipă. Nu vom accepta să le fie furat sătmărenilor Crăciunul, însă am decis ca în acest an să ne concentrăm pe Centrul Nou. Vom face tot posibilul ca din bugetul alocat să creăm o atmosferă de sărbătoare, vom avea un orășel atractiv pentru copii, un trenuleț care va circula pe Pasajul Corneliu Coposu, atelierul Moșului și 25 de producători locali”, transmite primăria Satu Mare.

Târgul de Crăciun se va deschide pe 28 noiembrie, o dată cu pornirea iluminatului ornamental. În acesta an nu vor mai fi împodobite de sărbători străzile:

  • I.C.Brătianu,
  • Horea,
  • Ștefan cel Mare,
  • 1 Decembrie,
  • Decebal
  • în jurul parcului din Piața Libertății 

Totodată, în programul Târgului de Crăciun nu sunt incluse concerte mari, programul artistic se va reduce la colinde. De pe listă a fost tăiat și focul de artifici la Noaptea dintre ani.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente